Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Πρόεδρος ΣΕΛΜΑ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο: Κάνουν οικονομία στο χαρτί

Στα προβλήματα που υπάρχουν στο σύστημα για το ηλεκτρονικό εισιτήριο αναφέρθηκε ο πρόεδρος εργαζομένων ΜΕΤΡΟ, Σπύρος Ρεβύθης, σε συνέντευξή του στον ΑΡΤ 90,6 FM.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να αγοράζουν το ημερήσιο που κοστίζει 4.50€, ακόμα και αν θέλουν να κάνουν μόνο μία διαδρομή.

Ο λόγος -όπως τονίζει- είναι ότι ο ΟΑΣΑ κάνει οικονομία στο χαρτί!

«Ο ΟΑΣΑ δεν έχει βάλει ακόμα στο νέο σύστημα εισιτηρίων το 1,40€ και το 0,60€ εισιτήρια γιατί κάνουν οικονομία στο χαρτί! Δεν έχουν παραγγείλει χαρτί που να μπορέσουν να εκδώσουν το 1,40€. Ένα έργο 50.000.000€ οι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι θέλουν να αναγκάσουν τον κόσμο να βγάζει ηλεκτρονικό εισιτήριο για να εκπαιδευτεί σε αυτό το μεταβατικό στάδιο και όλος ο κόσμος αυτός ταλαιπωρείται γιατί δεν έχουν φροντίσει να αγοράσουν χαρτί για το 1,40€. Επειδή ο μεγάλος όγκος για χαρτί είναι το 1,40€ και το 0,60€».

Προσωποποιημένη κάρτα 
Για την προσωποποιημένη κάρτα ανέφερε πως: «Οι επιβάτες μπορούν να την βγάλουν και τώρα, όποια στιγμή θέλουν, δωρεάν. Όταν λήξει η χάρτινη, μπορούν να πάνε τότε να πληρώσουν το αντίτιμο. Για να αποφύγουν τον συνωστισμό στο τέλος του μήνα, μπορούν να την βγάλουν τώρα και να την χρησιμοποιήσουν μετέπειτα.

Σκεφτείτε τώρα ότι υπάρχουν 600.000 χάρτινες κάρτες που πρέπει να γίνουν πλαστικές. Αν πάνε όλοι αυτοί τέλος του μήνα να μετατρέψουν τις κάρτες στους σε πλαστικές στα 30 μόνο εκδοτήρια σε όλο το δίκτυο που υπάρχει δυνατότητα να εκδοθούν, φανταστείτε τι έχει να γίνει!», επισήμανε.

«Για να εκδοθεί χρειάζεται ο επιβάτης α) ένα έγγραφο που να αναγράφεται το ΑΜΚΑ του πάνω, β) την ταυτότητα του και μια γ) φωτογραφία που θα την βγάλει εκεί στα εκδοτήρια».

«Δεν ξέρουμε τον λόγω που ΟΑΣΑ ζητάει το ΑΜΚΑ από τους επιβάτες. Τον έχουμε ρωτήσει επανειλημμένα και απάντηση δεν έχουμε πάρει. Το θεωρούμε περιττό εμείς οι εργαζόμενοι».
Συνέχεια βλάβες

«Το σύστημα ακόμα είναι ημιτελές! Βγάζει συνέχεια βλάβες. Τους καλούμε να το επισκευάσουν και ο χρόνος διόρθωσης της βλάβης είναι μια με δύο ώρες. Φανταστείτε ότι ένας εκδότης μας μπορεί να αρχίζει να εκδίδει μια κάρτα και το σύστημα να κολλήσει με αποτέλεσμα ο επιβάτης να περιμένει πάνω από 20 λεπτά από κακοτεχνία του εργολάβου».

Ακούστε τη συνέντευξή του Σπύρου Ρεβύθη στον ΑΡΤ 90,6 FM



ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου