Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Στ. Παππάς προς ελεγκτές ΟΑΣΘ: Είστε σύμβουλοι των επιβατών και όχι αστυνομικοί

Για το νέο ρόλο που θα έχουν πλέον οι ελεγκτές αλλά και τη σχέση του ΟΑΣΘ με του πολίτες της Θεσσαλονίκης, η οποία όπως είπε θέλει να αποκατασταθεί, μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς.

«Θέλουμε να αποκαταστήσουμε καινούρια σχέση ανάμεσα στους πολίτες και τον Οργανισμό. Οι συνάδελφοι που είναι πάνω στα λεωφορεία, είτε είναι οδηγοί είτε ελεγκτές, είναι φίλοι για το κοινό και αυτό μπορεί να το καταλάβει και το κοινό και να τους βοηθήσει στο έργο τους και εκείνοι να αισθάνονται πιο άνετα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο FM 104,9».

Με αφορμή συνάντηση που είχε με τους ελεγκτές, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι ο ρόλος τους πλέον είναι να γίνουν «σύμβουλοι των επιβατών και όχι αστυνομικοί», υπογράμμισε ότι οι συγκοινωνίες είναι κοινό αγαθό, ενώ απηύθυνε έκκληση και στους επιβάτες ώστε να συνδράμουν προκειμένου να αποκατασταθεί μια σχέση που είχε κλονιστεί.

Ο κ. Παππάς κατέστησε σαφές ότι δεν θα γίνει αύξηση εισιτηρίου και δεν θα απολυθεί κανείς. «Βεβαίως, υπάρχει μπροστά μας η ανάγκη να φτιάξουμε ένα νέο οργανόγραμμα και φυσικά εφόσον περισσεύει προσωπικό θα το διοχετεύσουμε σε άλλες υπηρεσίες» πρόσθεσε. 

Δήλωσε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι πλέον βρίσκονται στον δρόμο 417 λεωφορεία από 240 τον περασμένο Αύγουστο και ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εκκαθάρισης, ενώ βρίσκεται σε λειτουργία ο οργανισμός, με στόχο την εξυγίανση του.

«Για μας είναι διπλός ο στόχος: να εξασφαλίσουμε τη διαδικασία μιας διαφανούς διαδικασίας αποτίμησης της περιουσίας του οργανισμού και το δεύτερο σε αυτό το διάστημα να εξασφαλίσουμε και την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες» είπε και πρόσθεσε: 

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης η φάση του ισολογισμού έναρξης. Έχουν γίνει απογραφές κλπ, είμαστε στην τελευταία φάση του παραλληλισμού των απογραφών λογιστικών και πραγματικών, θα γίνουν και τα τελικά στοιχεία, θα δούμε και το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών και με βάση αυτά θα αρχίσει μια νέα διαδικασία όπου πλέον θα δούμε μεγαλύτερα βάθη στον τομέα της διαχείρισης».

Παράλληλα μιλώντας στο «Πρακτορείο FM 104,9», σχολίασε ότι αν βρεθούν ατασθαλίες, θα προχωρήσουν δικαστικές διαδικασίες.

Εξάλλου ο κ. Παππάς ανέφερε ότι τους δύο τελευταίους μήνες δόθηκαν όλοι οι καθυστερούμενοι μισθοί στους εργαζόμενους και πλέον πληρώνονται κανονικά από αυτόν τον μήνα. 

Επισήμανε ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις για μια σειρά θεμάτων, μεταξύ των οποίων είναι και το ασυμβίβαστο σε ότι αφορά την εργασία σε διαφορετικούς φορείς που συναλλάσσονται μεταξύ τους. 

Υπενθύμισε ότι για τους μαθητές δεν χρειάζεται πάσο αλλά μπορούν να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία με την ταυτότητά τους. Σε ότι αφορά, άλλωστε, τα παιδιά που δεν έχουν ακόμη δελτίο ταυτότητας διευκρίνισε ότι δεν χρειάζεται τίποτε. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου