Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Στέλιος Παππάς: "Καθήκον μου να προσφύγω στη δικαιοσύνη κατά των μετόχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ"

Την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά των μετόχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ, γνωστοποίησε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του κρατικού πλέον οργανισμού, Στέλιος Παππάς, λέγοντας χαρακτηριστικά: "είναι καθήκον μου να το πράξω".

Μάλιστα, ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με την απόφαση των μετόχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ -που χθες συνεδρίασαν και αποφάσισαν, μεταξύ άλλων, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, -εντός και εκτός ελληνικών συνόρων- ο κ. Παππάς επέστησε την προσοχή τους σημειώνοντας: "Να δω τι θα κάνουν όταν ξεκινήσω εγώ με τις προσφυγές στη Δικαιοσύνη".

Τονίζοντας ότι παρακολούθησε τη χθεσινή συνάντηση των μετόχων του ιδιωτικού ΟΑΣΘ, ο κ. Παππάς κληθείς να σχολιάσει τη θέση τους για τα ποσά που λάμβαναν μηνιαίως, σημείωσε: "έβαλα τα γέλια με τη συγκεκριμένη τους τοποθέτηση. 

Τι σημασία έχει εάν έπαιρναν 500 ή 600 ευρώ το μήνα. Δεν καταλαβαίνω γιατί να τα παίρνουν. Δηλαδή βρίσκουμε κάποιον και του δίνουμε το προαναφερόμενο ποσό;" διερωτήθηκε ο ίδιος. 

Πρόσθεσε: "Με χαριστικές συμφωνίες που έστησαν και την κομματική πελατεία οι μέτοχοι έβαλαν ποσό ύψους 20 εκατ. ευρώ και πήραν συνολικά 424 εκατ. ευρώ. Έπαιρναν ποσά που δεν δικαιούνταν".

Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως "φάνηκε ότι κάποιοι μέτοχοι έχουν μαύρα μεσάνυχτα για το τι γινόταν τόσα χρόνια στον ΟΑΣΘ, ενώ αυτοί που κινούσαν τα νήματα της διαχείρισης συνολικά στον οργανισμό έχουν αποθρασυνθεί πλήρως".

Σχολιάζοντας δε την τελευταία πρόταση της παλαιάς διοίκησης του ΟΑΣΘ, για αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στο 1,30-1,40 ευρώ, ώστε να "τρέχει" ο οργανισμός χωρίς προβλήματα, ο κ. Παππάς σημείωσε: "Ούτε με το 1,30 θα τους έβγαινε η διαχείριση. Με τα έξοδα στα 150 εκατ. ευρώ και τα έσοδα στα 50 εκατ. ευρώ θα έπρεπε να το αυξήσουν στα 3 ευρώ τουλάχιστον".

Απαντώντας δε σε αυτά που υποστηρίζουν οι μέτοχοι του ιδιωτικού ΟΑΣΘ ότι σήμερα στους δρόμους κυκλοφορούν λιγότερα αστικά λεωφορεία, έναντι των στοιχείων που δίνει η διοίκηση του οργανισμού, αλλά και ότι το μεταφορικό κόστος για το επιβατικό κοινό είναι πλέον αυξημένο, ο κ. Παππάς αρκέστηκε στην εξής φράση: "Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου