Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ: Αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο κ. Σπίρτζης, στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής

10/10/2017
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναφορικά με την τοποθέτηση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής

  Με αφορμή τη χτεσινή τοποθέτηση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη στην Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλής για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, οφείλουμε να επισημάνουμε και να θυμίσουμε τα εξής :
  Το Σωματείο μας υπήρξε το μοναδικό στο χώρο που είχε εκδώσει δελτίο τύπου ζητώντας την διεξαγωγή δικαστικής έρευνας και την απόδοση ευθυνών όπου υπάρχουν. Χαρακτηριστικά αναφέραμε :
  • «Το θέμα δεν αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων στη ΣΤΑ.ΣΥ
  • Είναι απαραίτητο να ερευνηθεί, γρήγορα και ενδελεχώς, από την Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, ώστε: Εάν διαπιστωθεί η τέλεση αξιόποινων πράξεων, να εντοπιστούν οι πραγματικοί ένοχοι, ανεξάρτητα σε ποιο ιεραρχικό επίπεδο και αν βρίσκονται και να τιμωρηθούν παραδειγματικά».
 Μάλιστα δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών την 22 Μαΐου 2017 στην συνέντευξη της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης κ. Μαρίας Παπασπύρου το εξής : "Ερωτήματα όμως προκαλεί η σιωπή των συνδικαλιστικών φορέων, με εξαίρεση το σωματείο των εργαζομένων στον Ηλεκτρικό, που ζήτησαν να προχωρήσει αμέσως ο έλεγχος προς κάθε κατεύθυνση..."
  Με τον ίδιο δημόσιο τρόπο, εγγράφως και προφορικά, έχουμε τοποθετηθεί, εδώ και ένα χρόνο, υπέρ της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, διότι θεωρούμε πως μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής και της χρήση πλαστών εισιτηρίων, ώστε να διασφαλιστούν τα έσοδα της εταιρείας, ενισχύοντας το δημόσιο και κοινωνικό έργο της.
 Το Σωματείο μας ανέδειξε προβλήματα του συστήματος και με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι εισακουστήκαμε από τον ΟΑΣΑ και αρκετά απ’ αυτά μπήκαν σε τροχιά επίλυσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών. Γι’ αυτό κάναμε συνεχώς παρεμβάσεις και σε συνεργασία με τους συναδέλφους μας, ενημερώσαμε για προβλήματα και αστοχίες προτείνοντας λύσεις σε υπαρκτά προβλήματα του συστήματος και αναδείξαμε το θέμα ώστε να προωθηθούν λύσεις.
 Ιδιαίτερα μας ικανοποιεί η αύξηση των σημείων διάθεσης των ηλεκτρονικών καρτών -με τη δέσμευση του ΟΑΣΑ ότι τις επόμενες ήμερες θα αυξηθούν περεταίρω τα σημεία πώλησης- και η προσπάθεια ενημέρωσης των επιβατών, που ξεκίνησε αυτές τις ημέρες.
 Οι εργαζόμενοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό και να στηρίξουν το σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Οι αναφορές του υπουργού για πειθαρχικά συμβούλια και δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα δεν «αγγίζουν» τους εργαζόμενους της ΣΤΑ.ΣΥ.
 Το Σωματείο μας θα συνεχίσει να κινείται, με υπευθυνότητα και τεκμηριωμένες προτάσεις για την ανάπτυξη της εταιρείας, με διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της.
Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γεν. Γραμματέας
 Ε. Ρενιέρης                                                            Π. Κοντογιάννης 

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου