Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΟΑΣΘ: Ο κ. Στεφανίδης απέκρυψε από τους μικρομετόχους την αλήθεια, για τις οφειλές της πρώην διοίκησης

Τα όσα έκρυψε ο πρώην πρόεδρος του ΟΑΣΘ στη συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης αποκάλυψε ο διευθύνων σύμβουλος της νέας διοίκησης του ΟΑΣΘ Σ. Παναγιωτίδης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

«Αυτό που πρέπει να ξέρουν οι μέτοχοι είναι τι δεν τους είπε ο κ. Στεφανίδης. Τα 4 εκ. που ισχυρίζεται ο κ. Στεφανίδης ότι δεν τα είχε από το Υπουργείο και θα διοικούσε δήθεν τον Οργανισμό χωρίς προβλήματα και τα οποία τώρα κατατέθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία μου τον τελευταίο 1,5 χρόνο ανελλιπώς το Υπουργείο τα κατέθετε στον ΟΑΣΘ, είναι η λεγόμενη αντισταθμιστική οφειλή. Τον Ιανουάριο του 2016 ο ΟΑΣΘ μάλιστα πήρε προκαταβολή και τα χρήματα του Φλεβάρη, δεν υπήρχε καμία καθυστέρηση» δήλωσε ο κ. Παναγιωτίδης.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ, ο κ. Στεφανίδης
  • Δεν είπε στους μετόχους ότι ο ΟΑΣΘ χρωστάει 25 εκ. ευρώ στην εφορία, 25 εκ. ευρώ στο ΙΚΑ, 5 εκ. ευρώ στη τράπεζα από ένα δάνειο, στο σωματείο 6,5 εκ. ευρώ από εισφορές που παρανόμως παρακρατούσε. 
  • Δεν τους είπε ότι συνολικά οι οφειλές του ΟΑΣΘ ανέρχονται σε 100 εκ. συνολικά. 
  • Δεν τους είπε ότι έπρεπε να υπάρχουν 50 εκατ. αποθεματικά στον λογαριασμό του ΟΑΣΘ αλλά δεν υπάρχει στα ταμεία ούτε ένα ευρώ. 
  • Δεν τους είπε για το στόλο των λεωφορείων. 
  • Δεν τους είπε ότι ενώ ο Οργανισμός είχε πρόβλημα οικονομικό είχε κάνει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία ξοδεύοντας πάνω από 1 εκατ. ευρώ για τη διενέργεια ελέγχων στα λεωφορεία ενώ θα μπορούσαν να κάνουν έλεγχο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ. 
  • Δεν τους είπε ότι είχε να κάνει παραγγελία ανταλλακτικών για περισσότερο από ένα χρόνο. 
  • Δεν τους είπε για τους υπέρογκους μισθούς που έπαιρνε ο ίδιος, για τους διορισμούς και τις προκλητικές συμβάσεις» 
είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτίδης.

Αναφορικά με τα ζητήματα που θέτουν οι πρώην μέτοχοι σχολίασε: «Εμείς δεν βάζουμε όλους τους μετόχους απέναντι μας, υπάρχουν μικρομέτοχοι που δεν είχαν ευθύνη στην κακοδιαχείριση και οι οποίοι πρέπει να ψάξουν ευθύνες κακοδιαχείριση στην προηγούμενη διοίκηση».

Ο κ. Παναγιωτίδης επανέλαβε ότι η εκκαθάριση των ορκωτών λογιστών προχωράει, παρά το γεγονός ότι υπάρχει αναστολή της ανάθεσης σε εταιρεία με διεθνή διαγωνισμό.

«Βγάζουν ήδη αποτελέσματα και έχουμε συγκεκριμένα συμπεράσματα που αποδεικνύουν τη μη χρηστή διοίκηση.Είναι νωρίς να κάνουμε ανακοινώσεις. Είναι ξεκάθαρο, όμως, ότι θα αναζητήσουμε ευθύνες και αν χρειαστεί θα απευθυνθούμε και στον Εισαγγελέα» σημείωσε σχετικά.

Ερωτηθείς για το πόσα λεωφορεία κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ο κ. Παναγιωτίδης απάντησε ότι «τις τρεις τελευταίες ημέρες κατά τις ώρες αιχμής βγαίνουν 390 λεωφορεία». 

Η σύγκριση που γίνεται με τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, λαθεμένη. «Είχαμε μια μεγαλύτερη κυκλοφορία τότε αλλά ο οργανισμός συνειδητά απαξίωσε τη συντήρηση με αποτέλεσμα τον Αύγουστο να μειωθούν στα 240» δήλωσε.

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι στο νέο κανονισμό λειτουργίας του Οργανισμού προβλέπεται ότι «κανένα μέλος, του Δ.Σ., στέλεχος του Οργανισμού δεν μπορεί να είναι μέτοχος ή διευθυντικό στέλεχος σε εταιρεία που συναλλάσσεται με τον ΟΑΣΘ».

Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων και μέλος στο νέο δ.σ του Οργανισμού Δ. Τσερμενίδης ξεκαθάρισε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν μετοχές αλλά είναι μέλη ενός συνεταιρισμού που απέκτησε μετοχές, σύμφωνα με το νόμο.

«Η προηγούμενη διοίκηση έδειξε απραξία και ανευθυνότητα και ενώ θα μπορούσε δεν πήρε μέτρα για να μη βρεθεί στην κατάσταση. Το θέμα είναι ότι ήταν ανύπαρκτοι και δεν μπορούσαν να κρατήσουν έναν οργανισμό χρόνων» σχολίασε για την κατάσταση του Οργανισμού κατά την αποχώρηση της παλιάς διοίκησης.  

Σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, ο Οργανισμός χρωστάει στον συνεταιρισμό 1εκ. 650 χιλ. από τις παρακρατήσεις των χρημάτων και των εισφορών. Στο σωματείο χρωστάει επιπλέον 4,5 εκ. χρήματα για τα οποία έχουν κατατεθεί, όπως είπε, αγωγές.

«Αυτά θα αποτιμηθούν και θα αφαιρεθούν από τα χρήματα τον μετόχων. Ο ΟΑΣΘ χρωστάει στο ΙΚΑ, προμηθευτές κ.α. και θα αφαιρεθούν από την αποτίμηση στο τέλος της εκκαθάρισης» δήλωσε ακόμη καταλήγοντας ότι «Οι εργαζόμενοι δεν φοβούνται το δημόσιο και θα βάλουν πλάτη για να στηρίξουν τη νέα προσπάθεια που γίνεται από τη νέα διοίκηση». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου