Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

Ερώτηση στη Βουλή: Τι θα γίνει με τους μικρομετόχους του ΟΑΣΘ;

Ερώτηση για την αποζημίωση των μικρομετόχων του ΟΑΣΘ που βρέθηκαν ‘εν μία νυκτί’ χωρίς την περιουσία που απέκτησαν με κόπο και προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, μετά την κρατικοποίηση του Οργανισμού με το ν. 4482/2017, κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών η ανεξάρτητη βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών

ΘΕΜΑ: Τί θα γίνει με τους μικρομετόχους του ΟΑΣΘ;

Οι μικρομέτοχοι του ΟΑΣΘ βρέθηκαν ‘εν μία νυκτί’ χωρίς την περιουσία που απέκτησαν με κόπο και προσωπικές και οικογενειακές θυσίες, μετά την κρατικοποίηση του Οργανισμού με το ν. 4482/2017, και χωρίς καμία αποζημίωση για την απώλεια αυτή.

Επωμίζονται, δηλαδή, το κόστος και της τυχόν κακοδιαχείρισης του ΟΑΣΘ, για την οποία φυσικά δεν φέρουν καμία ευθύνη, αφού δεν συμμετείχαν στη Διοίκηση του Οργανισμού, αλλά και της αδυναμίας του κράτους διαχρονικά να ελέγξει τη λειτουργία της εταιρείας και να αποδώσει τυχόν ευθύνες όπου ανήκουν. Ούτε φυσικά ευθύνονται οι μικρομέτοχοι για το αν οι συμβάσεις που υπέγραψε το Ελληνικό Δημόσιο με τον Οργανισμό θεωρούνται ‘λεόντειες’.

Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη ανοικτή επιστολή μικρομετόχου του ΟΑΣΘ, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο πολλοί μικρομέτοχοι απέκτησαν τις μετοχές τους, μέσα δηλαδή από την προσωπική τους εργασία αλλά και επειδή υποχρεώθηκαν προς τούτο από το ίδιο το κράτος.

Απέναντι στους ανθρώπους αυτούς, το Υπουργείο σας έχει υιοθετήσει μια ανεύθυνη και ισοπεδωτική ρητορική, που παρουσιάζει τους μικρομετόχους συλλήβδην περίπου ως ‘καταχραστές’ που κέρδιζαν σε βάρος του Δημοσίου. Ο δε νέος, διορισμένος από την κυβέρνησή σας, Πρόεδρος του Οργανισμού πρόσφατα εξαπέλυσε τη - ‘μαφιόζικου’ ύφους - προειδοποίηση σε όσους μικρομετόχους έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους να… προσέχουν «μήπως βρεθούν και χρεωμένοι».

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάστε:

Με ποιόν τρόπο και πότε προτίθεστε να αποκαταστήσετε τη ζημία στην περιουσία των μικρομετόχων του ΟΑΣΘ από τη μονομερή και αιφνίδια αφαίρεση της περιουσίας του με την κρατικοποίηση των μετοχών του Οργανισμού;

Η ερωτώσα βουλευτής

Κατερίνα Μάρκου - Β’ Θεσσαλονίκης 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου