Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Αυστραλία: Τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο έξω από το Ballarat της Βικτώριας

Λεωφορείο που μετέφερε 30 επιβάτες αναποδογύρισε στη λεωφόρο Sunraysia της επαρχιακής Βικτώριας το Σάββατο το απόγευμα, με αποτέλεσμα τον θάνατο μιας γυναίκας και τον τραυματισμό δεκάδων επιβατών.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Mildura-Ballarat, μεταφέροντας διαγωνιζόμενους ομάδων bowling που επέστρεφαν από τουρνουά.

Ο οδηγός φέρεται να έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου και το όχημα ξέφυγε από την πορεία του, καταλήγοντας σε δέντρα παραπλεύρως της λεωφόρου γύρω στις 3μμ.

Ιατρικό προσωπικό και ομάδες επειγόντων που έσπευσαν στη σκηνή του δυστυχήματος, κοντά στην πόλη Avoca, 70 χλμ. βορειοδυτικά του Ballarat, αντίκρισαν μια χαοτική κατάσταση με τα συντρίμμια του οχήματος σκορπισμένα σε μεγάλη έκταση και την οροφή να έχει αφαιρεθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Συνολικά τρία ελικόπτερα συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Από τους έξι τραυματισμένους σε κρίσιμη κατάσταση επιβάτες, τρεις χρειάστηκε να μεταφερθούν με ελικόπτερο στη Μελβούρνη, ενώ οι υπόλοιποι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ballarat.

Στα νοσοκομεία Ballarat και Bendigo βρίσκονται 12 ακόμη σοβαρά τραυματίες, ενώ όσοι υπέστησαν ελαφρά τραύματα μεταφέρθηκαν σε κέντρο αποκατάστασης στην Avoca.

Η λεωφόρος Sunraysia παρέμεινε κλειστή όσο οι αστυνομικές αρχές ερευνούσαν τις συνθήκες του περιστατικού. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου