Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Κύπρος: Ξέχασαν άτομο με νοητική υστέρηση σε λεωφορείο για 6 ώρες

Τύχη βουνό είχε 35χρονος με νοητική υστέρηση που φοιτά στο Ίδρυμα «Χρίστου Στέλιου Ιωάννου» στη Λευκωσία. Τον ξέχασαν κλειδωμένο σε λεωφορείο για περίπου έξι ώρες, αλλά ευτυχώς δεν είχε επιπτώσεις στην υγεία του.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα και το επιβεβαίωσε στον «Φ» ο διευθυντής του Ιδρύματος, Ανδρέας Γεωργίου.

Όλα άρχισαν ένα πρωινό, όταν το συγκεκριμένο άτομα παραλήφθηκε από μισθωμένο λεωφορείο για να το μεταφέρει στο Ίδρυμα.

Με την άφιξη του λεωφορείου στο Ίδρυμα, κατέβηκαν από αυτό όλοι οι επιβάτες, πλην του συγκεκριμένου που δεν τον αναζήτησε κανένας. Στη συνέχεια, ο οδηγός στάθμευσε το λεωφορείο στο Ίδρυμα, το κλείδωσε και αναχώρησε.

Γύρω στη 1:30 μ.μ., μετά δηλαδή από έξι ώρες, επισκέφθηκε το Ίδρυμα η μητέρα του κλειδωμένου στο λεωφορείο ατόμου, προκειμένου να τον μεταφέρει στο σπίτι τους.

Εκεί, της ανακοινώθηκε ότι ο γιος της δεν πήγε στο σχολείο και όταν τους είπε ότι τον έστειλε το πρωί με το λεωφορείο που μισθώνει το Ίδρυμα, άρχισε η αγωνιώδης αναζήτησή του.

Μετά από ώρα και αφού δεν τον βρήκαν, αποφάσισαν να ψάξουν και στο λεωφορείο, όπου τελικά τον βρήκαν κλειδωμένο.

Για προληπτικούς λόγους, ο διευθυντής του Ιδρύματος έδωσε οδηγίες για μεταφορά του στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και αφού ενημέρωσε τον πρόεδρο του Ιδρύματος, άρχισε έρευνα για να διαπιστώσει τι ήταν αυτό που προκάλεσε το απαράδεκτο συμβάν.

Η ιδιωτική εταιρεία λεωφορείων, που με βάση συμβόλαιο υποχρεούται να παραλαμβάνει από τα σπίτια τους και να μεταφέρει άτομα στο Ίδρυμα έχοντας στα οχήματα και συνοδό, απολογήθηκε γραπτώς και προχώρησε σε απόλυση, τόσο του οδηγού, όσο και της συνοδού.

Οι γονείς του 35χρονου δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας την τιμωρία όσων ευθύνονται για το συμβάν. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου