Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Στ. Παππάς: Στους δρόμους κυκλοφορούν περισσότερα από 400 λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Μέχρι το τέλος του μήνα θα τεθεί σε λειτουργία το νέο λογισμικό των εκδοτικών μηχανημάτων εντός των λεωφορείων του ΟΑΣΘ , όπως δήλωσε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4 ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς, μετά και την δημοσίευση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θέτει τέλος στην προαύξηση των εισιτηρίων που εκδίδονται εντός των λεωφορείων.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Ορθά Κοφτά» και τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι «πάρα πολύ σύντομα με τις γραφειοκρατικές διαδικασίες θα λειτουργήσει το ενιαίο εισιτήριο. Είμαστε έτοιμοι και θα ενημερώσουμε τους πολίτες για την αλλαγή του λογισμικού. Η ενημέρωση θα διαρκέσει δέκα μέρες, και στα τέλη του μήνα θα εφαρμοστεί».

Σημειώνεται ότι εφεξής, ο ΟΑΣΘ υποχρεούται να διαθέτει εισιτήρια αποκλειστικά και μόνο των 0,50 ευρώ, 1 ευρώ και 2 ευρώ από τα εκδοτικά μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων που έχει εγκατεστημένα εντός των λεωφορείων, σε επιβάτες που για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι εφοδιασμένοι με προτυπωμένο εισιτήριο αυτής της αξίας.

«Θέλουμε η πόλη να διεκδικήσει τον ρόλο της. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας να διευκολύνουμε τους πολίτες, να κάνουμε τη ζωή του πιο απλή, και να είναι πιο φιλική η σχέση ανάμεσα στον οργανισμό μας και τους επιβάτες» ανέφερε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Έσπασε το «φράγμα» των 400 λεωφορείων 
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης 415 λεωφορεία, «σπάζοντας» έτσι το φράγμα των 400 λεωφορείων που είχε θέσει ως στόχο η νέα διοίκηση. Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο, όταν και άλλαξε το καθεστώς λειτουργίας του Οργανισμού, στη Θεσσαλονίκη κυκλοφορούσαν 240 λεωφορεία. 

«Ο αριθμός βαίνει αυξανόμενος, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα με την «κληρονομιά» που πήραμε. Αν κάποιος μας έδινε 100 καινούργια λεωφορεία δεν θα είχαμε οδηγούς να τα κυκλοφορήσουμε. Δεν είναι μόνο θέμα λεωφορείων αλλά και στελεχιακού δυναμικού. Ο οργανισμός έχει περισσότερους εργαζόμενους απ’ ότι χρειάζεται, αλλά δεν έχει εκεί που χρειάζεται» σημείωσε ο Στ. Παππάς.

Τέλος στους διπλοθεσίτες 
Με απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΣΘ αποφάσισε να εφαρμόσει το αυτονόητο. Δηλαδή εργαζόμενοι του Οργανισμού να μη δικαιούνται να εργάζονται σε επιχείρηση που συνεργάζεται και συνδιαλέγεται ο Οργανισμός, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες η έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

«Προσπαθούμε να καθιερώσουμε το αυτονόητο. Σκεφτείτε μια ιδιωτική επιχείρηση όπου ο διευθυντής αγορών της επιχείρησης ήταν και διευθύνων σύμβουλος με τον προμηθευτή της επιχείρησης. Υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων. Πρέπει να επιλέξει ο υπάλληλος με ποια πλευρά θα είναι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Παππάς, τονίζοντας ότι «δίνουμε την μάχη του αυτονόητου. Μας απασχολεί να καθιερώσουμε κανόνες διαφανείς και αδιάβλητους».

«Έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια να επισκευάσουμε παροπλισμένα οχήματα, αλλά και να διαπραγματευτούμε με τους προμηθευτές οι οποίοι δεν μας έδιναν ανταλλακτικά γιατί ο οργανισμός τους χρωστούσε. Είχε δημιουργηθεί μια δυσαρμονία στον οργανισμό από μια λογική κακοδιαχείρισης» σημείωσε στη συνέχεια.

Αναφορικά με την μεταφορά των μαθητών στον δήμο Θέρμης, αλλά και των φοιτητών στα ΤΕΙ της Σίνδου, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ διαβεβαίωσε ότι στόχος του Οργανισμού είναι να εξυπηρετεί το σύνολο των πολιτών με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής. 

Σημείωσε ότι η αρμοδιότητα μεταφοράς των μαθητών ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία προμηθεύτηκε με κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τους μαθητές, ενώ σε σχέση με την συγκοινωνιακή σύνδεση του ΤΕΙ της πόλης τόνισε ότι ο Οργανισμός λειτουργεί τα περισσότερα δυνατά δρομολόγια.

«Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να δημιουργήσουμε νέες σχέσεις με τους πολίτες» 
Στην προσπάθεια της διοίκησης του ΟΑΣΘ να θέσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στον οργανισμό και τους πολίτες ο κ. Παππάς απευθύνει έκκληση προς τους επιβάτες να αντιληφθούν ότι οι εργαζόμενοι, οι οδηγοί και οι ελεγκτές είναι και αυτοί άνθρωποι με τα δικά τους προβλήματα. 

«Έχουμε δώσει οδηγίες ότι θέλουμε να λειτουργούν περισσότερο ως σύμβουλοι των επιβατών και όχι σαν χωροφύλακες. Αυτό θέλουμε να το κατανοήσουν και οι πολίτες, ακριβώς για να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε ένα νέο επίπεδο πολιτισμού στην πόλη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Στ. Παππάς. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου