Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημέρωση του Πρωθυπουργού, για το ν/σ για τα ταξί και την Uber, παρουσία Θ. Λυμπερόπουλου

Για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου που αφορά τα ταξί και τις διαδικτυακές εφαρμογές μίσθωσης ΕΔΧ, το οποίο θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, παρουσία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί (ΠΟΕΙΑΤΑ) Θύμιου Λυμπερόπουλου.

Ο κ. Λυμπερόπουλος εξήγησε στον πρωθυπουργό την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των αυτοκινητιστών ταξί, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, καθώς και τον ανταγωνισμό που υφίστανται από την Uber και τις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτου με οδηγό.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, το διοικητικό συμβούλιο εξέφρασε «την ικανοποίησή του, όχι μόνο γι αυτή την συνάντηση (άλλωστε, πρώτη φορά, ο πρωθυπουργός της χώρας ασχολήθηκε προσωπικά, με ένα τόσο σοβαρό, κλαδικό μεν ζήτημα, αλλά με εθνικές -οικονομικά- προεκτάσεις), αλλά κυρίως για την κατανόηση που έδειξαν τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Μεταφορών στα προβλήματα του κλάδου».

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του εν λόγω νομοσχεδίου είναι η καθιέρωση του τρόπου λειτουργίας εταιρειών τύπου Uber, με την εισαγωγή βαρύτατων προστίμων, εάν οι οδηγοί ταξί που χρησιμοποιούνται δεν είναι πιστοποιημένοι. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου