Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Στο λιμάνι της Σίφνου προσέκρουσε το "Sea jet 2" - Δύο ελαφρά τραυματίες

Μικρό ρήγμα πάνω από την ίσαλο γραμμή στην πλώρη δεξιά έχει υποστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το ταχύπλοο καταμαράν "Sea jet 2", το οποίο το πρωί προσέκρουσε ελαφρά κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης στο λιμάνι της Σίφνου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο επιβάτες.

Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας του νησιού και μετά την παροχή πρώτων βοηθειών εξήλθαν, ενώ οι υπόλοιποι 194 επιβάτες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους, θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, ο ένας εκ των επιβατών τραυματίστηκε ελαφρά στο μέτωπο και ο άλλος στον αυχένα.

Επίσης, τα στελέχη του ΛΣ ανέφεραν ότι το ρήγμα στο ταχύπλοο καταμαράν δεν δημιουργεί κίνδυνο για την ασφάλεια του πλοίου, στο οποίο απαγορεύθηκε προσωρινά ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

Το "Sea jet 2" εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Σαντορίνη-Κουφονήσι-Νάξο-Μύκονο-Σαντορίνη-Φολέγανδρο-Μήλο-Σίφνο-Σέριφο-Πειραιά.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία αναφέρει:

Ενημερώνουμε το επιβατηγό κοινό ότι σήμερα 6 Σεπτεμβρίου το πλοίο "SeaJet 2" το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο-Φολέγανδρο-Σαντορίνη – Αμοργό -Κουφονήσια-Νάξο-Μύκονο-Νάξο-Σαντορίνη-Φολέγανδρο-Μήλο-Σίφνο-Σέριφο-Πειραιά, προσέκρουσε με μικρή ταχύτητα στην προβλήτα του λιμανιού της Σίφνου κατά τη διαδικασία χειρισμού πρόσδεσης του.

- Το πλοίο προσέδεσε στην προβλεπόμενη θέση του λιμανιού, όπου οι 194 επιβάτες αποβιβάστηκαν κανονικά και με ασφάλεια από το πλοίο, ενώ δύο επιβάτες μεταφέρθηκαν για απαραίτητους / προληπτικούς λόγους στο ιατρικό κέντρο της Σίφνου από το οποίο αποχώρησαν μετά τις απαραίτητες εξετάσεις.

- Οι επιβάτες που είχαν προορισμό τα άλλα νησιά, προωθήθηκαν ήδη στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

- Το ίδιο ισχύει και για τους επιβάτες του υπόλοιπου δρομολογίου του "SeaJet 2" οι οποίοι διεκπεραιώνονται με άλλα πλοία της εταιρείας μας.

- Το "SeaJet 2" θα παραμείνει εκτός δρομολογίων μέχρι και την Παρασκευή 8/09. Για την εξυπηρέτηση των επιβατών της γραμμής του, η εταιρεία προχώρησε σε αναδιοργάνωση του πλέγματος των δρομολογίων της για τις 2 επόμενες ημέρες αντικαθιστώντας το "SeaJet 2" από το αδελφό του πλοίο "SuperJet" και το "SuperJet" στα δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς – Σέριφος –Σίφνος – Μήλος – Φολέγανδρός – Σαντορίνη – Ίος θα αντικατασταθείαπό το Ε/Γ - Ο/Γ ταχύπλοο "ParosJet". Οι επιβάτες του "ParosJet" στη γραμμή της Ραφήνας θα εξυπηρετηθούν από το E/Γ-O/Γ ταχύπλοο πλοίο μας "TeraJet" και συμφώνα με την αναδιοργάνωση των δρομολογίων.

- Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Εταιρεία στα τηλέφωνα 210 4121001, 210 4121901. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου