Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Δ. Κουτσούμπας: Η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ είναι δώρο άδωρο για το λαό

Την αντίθεσή του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο έγινε η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ αλλά και το πως θα εξελιχθεί μελλοντικά το μοντέλο των κρατικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο Γ.Γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, απαντώντας σε ερώτηση του thestival.gr και του δημοσιογράφου, Κυριάκου Σαμαρτζίδη.

"Η κρατικοποίηση σαν λέξη από μόνη της δεν λέει τίποτα γιατί αν μια κρατικοποίηση είναι ενταγμένη στην λογική ενός κράτους καπιταλιστικού που ο σκοπός του είναι πως θα υλοποιήσει καλύτερα τις επιταγές των δανειστών, των μνημονίων και των μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει την κερδοφορία, είναι δώρο άδωρο για τον λαό

Να σας θυμίσω ότι κρατικοποιημένη είναι και η συγκοινωνία της Αθήνας η οποία μάλιστα προηγήθηκε της Θεσσαλονίκης, με τα αποτελέσματα να είναι γνωστά σε όλους. Ο λαός της Θεσσαλονίκης μπορεί να ρωτήσει αυτόν της Αθήνας για τα μέτρα που ζει. 

Να σας πω το εξής. Και για τους εργαζόμενους του κλάδου των αστικών συγκοινωνιών είναι αρνητικές αυτές οι εξελίξεις, δηλαδή έχουμε μειώσεις μισθών, μειώσεις επιδομάτων, κοινωνικών παροχών, εργασιακές σχέσεις που είναι απαράδεκτες και που έχουν αλλάξει ενώ είναι κρατικοποιημένη η συγκοινωνία εκεί. 

Με ωράρια που δεν υπάρχουν, στόλο γερασμένο με κινδύνους ατυχημάτων και την ίδια ώρα ο λαός της Αθήνας, όπως και της Θεσσαλονίκης αύριο, θα πληρώνει ακριβότερα εισιτήρια και μάλιστα με κακές παροχές. Εάν εννοείτε λοιπόν ότι η κρατικοποίηση έτσι είναι καλή, δεν είναι.

Δημόσιες δωρεάν συγκοινωνίες θα έχουμε σε συνθήκες σοσιαλιστικής εξουσίας, αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ", τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου