Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Υπό κατάρρευση ο ΟΑΣΑ - Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες, όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ.

Οι ελλείψεις σε στόλο, η κακή συντήρηση των οχημάτων αλλά και η έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό δημιουργούν τεράστιες καθυστερήσεις στη συχνότητα των δρομολογίων, τόνισε μιλώντας στο BreakFast και τους Γιάννη Λαυράνο και Έλενα Μπρέγιαννη, το μέλος του ΔΣ του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΑ, Απόστολος Κασιμέρης.

Σύμφωνα με τον κο Κασιμέρη στους δρόμους της Αττικής κυκλοφορούν μόλις 850 λεωφορεία, ενώ θα έπρεπε να κυκλοφορούν 1700 και ο μέσος όρος «ηλικίας» των οχημάτων ξεπερνά τα 14 χρόνια.

Την ίδια ώρα, καθημερινά πολλά οχήματα αποσύρονται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και οι οδηγοί καλούνται να αναλάβουν την ευθύνη για την κυκλοφορία τους.

Ο κ. Κασιμέρης αναφέρθηκε και στη θέσπιση ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την εγκατάσταση συστήματος τηλεματικής, λέγοντας χαρακτηριστικά « είμαστε υπέρ της ανάπτυξης και της επένδυσης, ωστόσο με τα 125 εκατ. που δαπανήθηκαν θα μπορούσαμε να ανανεώναμε τον στόλο με 500 λεωφορεία».

Να σημειωθεί ότι, σε επιστολή προς το Υπ. Μεταφορών, ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, σε Πολιτικά Κόμματα και στα ΜΜΕ που έστειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ ενημερώνει ότι μεταξύ άλλων, λόγω των μειωμένων λεωφορείων στην κίνηση ακόμη και στο πρόγραμμα (Θερινό 2) υπάρχουν διαπληκτισμοί και φραστικά επεισόδια μεταξύ αγανακτισμένων επιβατών και οδηγών καθώς το επιβατικό κοινό δεν εξυπηρετείται και εκδηλώνει το θυμό του στον οδηγό. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου