Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Το εντυπωσιακό αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία, επισκέφθηκε ο κ. Χρ. Σπίρτζης

Το αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης στην Πυλαία επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλο και το διευθυντή του έργου, Γιώργο Κωνσταντινίδη.

Το αμαξοστάσιο της Πυλαίας είναι το πιο εντυπωσιακό έργο του Μετρό, με ένα επιβλητικό σύμπλεγμα κτιρίων με μικτές κατασκευές και σιδερένια ζευκτά και γερανογέφυρες.

Σε αυτό θα γίνεται ο σταυλισμός και η συντήρηση του τροχαίου υλικού, η διοίκηση του έργου, ενώ θα στεγάζεται το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του αυτόματου, χωρίς μηχανοδηγούς συστήματος.

Ακόμα από το αμαξοστάσιο Πυλαίας ξεκινούν οι σήραγγες του μετρό, που διαπερνούν την πόλη μέχρι το Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Το έργο εκτείνεται σε έκταση 50.000 τ.μ. και έχει δομημένη επιφάνεια 120.000 τ.μ.

«Όπως βλέπεται το έργο ολοκληρώνεται. Σε ποσοστό 90% έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες πολιτικού μηχανικού και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκίνησαν για να εγκατασταθεί ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός και οι εργασίες. Είναι η καρδιά του μετρό της Θεσσαλονίκης, είμαστε στην τελική ευθεία. Θα γίνει προσπάθεια όλοι οι συγκοινωνιακοί φορείς της Θεσσαλονίκης να στεγαστούν στις κτιριακές εγκαταστάσεις αυτού του χώρου και του ΟΑΣΘ, εφόσον θα είναι ένας οργανισμός, τουλάχιστον η διοίκηση και οι διοικητικές υπηρεσίες του Οργανισμού και του ΟΣΕΘ», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σπίρτζης μετά την επίσκεψη.

Ο υπουργός Μεταφορών εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας πως «του χρόνου τέτοιο καιρό θα έχουμε τα βαγόνια μέσα στο κτίριο, μέσα στο κέντρο».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες στο thestival.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου