Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Την Τρίτη 5/9/2017, τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού, από τον Πρωθυπουργό

Ο κύβος ερρίφθη και για την Ιόνια Οδό καθώς εχθές το βράδυ έγινε γνωστό ότι την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017 στις 12 το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει τον νέο αυτοκινητόδρομο.

Η τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών στο Επισκοπικό, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από τα Ιωάννινα στο 194,8 χιλιόμετρο του Αυτοκινητόδρομου.

Η Ιόνια Οδός θα είναι ο τέταρτος δρόμος που εγκαινιάζεται επίσημα στη χώρα μετά τον Μορέα (Κόρινθος - Καλαμάτα και Λεύκτρο - Σπάρτη), Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου (Ράχες Φθιώτιδας - Κλειδί Ημαθίας) και Ολυμπία Οδός (Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα).

Εν συντομία με τη λειτουργία της Ιόνιας Οδού θα έχουμε 196χλμ σύγχρονου κλειστού αυτοκινητόδρομου με 2 λωρίδες +ΛΕΑ ανά ρεύμα κυκλοφορίας, ΣΕΑ, χώρους υγιεινής, 24ωρη οδική βοήθεια με την χρονοαπόσταση να έχει συρρικνωθεί από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα σε 1 ώρα και 40 λεπτά και συνολικά από την Αθήνα σε 3 ώρες και 40 λεπτά.

Το κόστος των διοδίων ανέρχεται σε όλο το μήκος της Ιόνιας σε 12,50 ευρώ ενώ αν υπολογίσουμε την απόσταση από την Αθήνα με τη χρήση της Ολυμπίας Οδού και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου τότε το ποσό αυτό ανέρχεται σε 37,25 ευρώ.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου