Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

«Είχανε αφήσει τη Θεσσαλονίκη χωρίς λεωφορεία λόγω ανταλλακτικών αξίας… 300.000 ευρώ!»

Την ώρα που ο προηγούμενος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης λάμβανε μηνιαίως 7.560€ τα λεωφορεία είχαν «εξαφανιστεί» από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης λόγω έλλειψης ανταλλακτικών συνολικής αξίας περίπου 350.000€.

Όπως ανέφερε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο περίπου 20 εκατ.€ λιγότερα θα στοιχίζει στο Δημόσιο η λειτουργία του ΟΑΣΘ σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς των ορκωτών ελεγκτών που έχουν αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών μετά τον ορισμό της νέας διοίκησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο ήδη στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κυκλοφορούν σήμερα 380 λεωφορεία έναντι των 240 που παρέλαβε η νέα διοίκηση.

«Ο στόλος ήταν παρατημένος. Υπήρχαν λεωφορεία ακινητοποιημένα στα αμαξοστάσια λόγω διαφόρων βλαβών. Με ένα κόστος περίπου 150.000€ για ανταλλακτικά καταφέραμε να αυξήσουμε τον αριθμό των λεωφορείων αλλά απέχουμε από το καλά το οποίο είναι να τεθούν σε κυκλοφορία 526 λεωφορεία. Με μία ακόμη δαπάνη περίπου 200.000€ θα πιάσουμε το στόχο μας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παναγιωτίδης. 

«Ο ΟΑΣΘ είχε να παραγγείλει να ανταλλακτικά από τον περασμένο Μάρτιο» 
Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ δεν είχε προμηθευτεί ανταλλακτικά από τον περασμένο Μάρτιο.

«Θα έπρεπε κάποιος να ασχοληθεί με αυτό και όχι πώς θα βάλει στο παντελόνι του παραπάνω αμοιβές. Εμείς αυτό το βάλαμε ως πρώτη προτεραιότητα. Η προηγούμενη διοίκηση απαξίωνε όχι μόνο το μεταφορικό έργο αλλά και τον Οργανισμό. Είχαν σκοπό στην Έκθεση να έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα μετακίνησης των πολιτών. Εάν πηγαίναμε με το ρυθμό της προηγούμενης διοίκησης θα είχαμε αυτή την κατάληξη» ανέφερε ο κ. Παναγιωτίδης.

Εξοφλούνται πλήρως τα δεδουλευμένα 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Παναγιωτίδης οι εισπράξεις του Οργανισμού είναι κατά 30% αυξημένες, γεγονός που το απέδωσε κυρίως στις κάρτες που αγοράστηκαν ενόψει του Σεπτεμβρίου. 

Επίσης ανέφερε ότι αύριο θα καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους. «Την Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα πάρουν δύο μισθούς. Οι οφειλές μας θα είναι μηδέν» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτίδης. 

Επίσης ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας οι οποίες όπως εκτίμησε θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου καθώς όπως είπε «οι συζητήσει γίνονται σε πολύ καλό κλίμα».

Τα τρία «δεν» του νέου ΟΑΣΘ 
«Είναι δεδομένο ότι σε οποιαδήποτε σχεδιασμό μας ισχύουν τα τρία «δεν» που έχουμε βάλει από την αρχή που αναλάβαμε. Αυτά είναι ότι δεν θα αυξηθεί το εισιτήριο, δεν θα απολυθεί κανείς εργαζόμενος και ότι δεν θα περάσει στα χέρια ιδιώτη ο ΟΑΣΘ. 

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς από τους ελέγχους των ορκωτών ελεγκτών η λειτουργία του ΟΑΣΘ θα κοστίζει 20 εκατ.€ λιγότερο στο δημόσιο. Οι μέτοχοι είχαν βάλει ένα κεφάλαιο και είχαν απόδοση περίπου 80% ετησίως!» ανέφερε ο κ.Παναγιωτίδης. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου