Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Δωρεάν λεωφορεία από τον δήμο Αλίμου για την παραλία

Για ακόμη ένα καλοκαίρι, ο δήμος Αλίμου δρομολογεί δωρεάν λεωφορείο με προορισμό την παραλία «Ακτή του Ήλιου», προκειμένου να προσφέρει μια ανάσα δροσιάς σε όσους παραμείνουν στην πόλη από 31 Ιουλίου έως και 8 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, η οποία περιλαμβάνει ένα καθημερινό πρόγραμμα για θαλάσσια μπάνια από Δευτέρα έως Παρασκευή και απευθύνεται τόσο σε δημότες Αλίμου όσο και σε κατοίκους άλλων περιοχών.

Τα δρομολόγια του Δημοτικού Λεωφορείου ξεκινούν κάθε μέρα στις 08:00 από τη γωνία λεωφόρου Ιωνίας & Χαριλάου Τρικούπη στο Άνω Καλαμάκι (μπροστά στην ALPHA BANK) και από την οδό Μαρίνου Γερουλάνου 24 & Ρώμα (έναντι Φαρμακείου) στις 11:00.

Από το πρώτο σημείο, αναχωρούν ακόμα τρία λεωφορεία στις 09:00, 10:00 και 13:00.

Η διαδρομή μέχρι την πλαζ διαρκεί περίπου 20 λεπτά, ενώ η ώρα της τελευταίας αναχώρησης από αυτή έχει οριστεί και φέτος στις 13:20.

Σύμφωνα με τον οδηγό του λεωφορείου, κάθε ημέρα επιβιβάζονται σε αυτό περίπου 50 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων επιλέγουν τα πρώτα δύο δρομολόγια στις 08:00 και στις 09:00.

Είναι σχεδόν αποκλειστικά δημότες Αλίμου, που είτε δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, είτε δηλώνουν απογοητευμένοι από τη συχνότητα διέλευσης της μοναδικής λεωφορειακής γραμμής που
περνά από το σημείο (λεωφορο Ιωνίας και Χαρ. Τρικούπη).

Αρκετοί δεν επιβιβάζονται στην αφετηρία, αλλά κατά μήκος της διαδρομής, καθώς το λεωφορείο διανύει μια απόσταση τριών σχεδόν χιλιομέτρων μέχρι την «Ακτή του Ήλιου».

Όπως είπαν στον Αθήνα 9.84, οι περισσότεροι επιβάτες -μεσήλικες ή συνταξιούχοι- επικροτούν την πρωτοβουλία του Δήμου Αλίμου, η οποία εχει γίνει πλέον θεσμός, ωστόσο επισημαίνουν ότι η δρομολόγηση των λεωφορείων θα μπορούσε, τουλάχιστον φέτος, να είχε αρχίσει μερικές εβδομάδες νωρίτερα από την τελευταία ημέρα του Ιουλίου.

Η διαδρομή: 
  • Αναχώρηση: Χαρ. Τρικούπη, Δωδεκανήσου, Ησιόδου, Λ. Ιωνίας, Θεομήτορος, Ευβοίας, Αρκαδίου, Γ. Παπανδρέου, Αγ. Δημητρίου, Θουκυδίδου, Κονδύλη, Θεμιστοκλέους, Λ. Καλαμακίου, Πλαζ Αλίμου.
  • Επιστροφή: Λ. Ποσειδώνος, Λ. Αλίμου, Βαλλιανού, Ανθήρου, Αγ. Δημητρίου, Γ. Παπανδρέου, Αρκαδίου, Μπιζανίου, Θεομήτορος, Λ. Ιωνίας, Ηρ. Μάτση, Μεγ. Αλεξάνδρου, Ιωνίας. 


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου