Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΟΑΣΘ: Πυρετός επαφών - συσκέψεων και αγώνας δρόμου, για 200 νέα λεωφορεία

Συσκέψεις επί συσκέψεων γίνονται από το πρωί στα γραφεία του ΟΑΣΘ στα οποία βρίσκεται σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Θάνος Βούρδας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο κ. Βούρδας είχε αρχικά συνεργασία με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Στέλιο Παππά και τον διευθύνοντα σύμβουλο Σάββα Παναγιωτίδη ενώ στη συνέχεια προσήλθαν στη συνάντηση και εκπρόσωποι της διοίκησης του συνδικάτου των εργαζομένων στον Οργανισμό με επικεφαλής τον πρόεδρο Δημήτρη Τσερμενίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις σημερινές συναντήσεις τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν να εξευρεθούν τρόποι ώστε να αυξηθεί ο αριθμός των λεωφορείων τα οποία κυκλοφορούν στους δρόμους. 

Υπενθυμίζεται ότι βάσει του θερινού προγράμματος το οποίο λήγει στις 31 Αυγούστου θα πρέπει καθημερινά να δρομολογούνται 420 λεωφορεία. Ωστόσο, σήμερα βρίσκονται στους δρόμους περίπου 320 ενώ μέχρι πριν από δύο εβδομάδες ήταν μόλις 260. 

Αυτά τα περίπου 60 επιπλέον λεωφορεία προστέθηκαν στον λειτουργικό στόλο του ΟΑΣΘ καθώς σε αρκετά τοποθετήθηκε φρέον το οποίο έλειπε προκειμένου να λειτουργούν τα κλιματιστικά, ενώ σε ορισμένα άλλα τα οποία δεν είχαν σοβαρές βλάβες έγιναν κάποιες προμήθειες ανταλλακτικών κι έτσι επιδιορθώθηκαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία.

Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα θα προκύψει από την 1η Σεπτεμβρίου οπότε ξεκινά το χειμερινό πρόγραμμα δρομολογίων, στο οποίο προβλέπεται η δρομολόγηση περίπου 525 λεωφορείων, δηλαδή 200 περισσότερα από τα σημερινά διαθέσιμα. 

Το θέμα αυτό ήταν ένα από τα βασικά που απασχόλησαν τις σημερινές συσκέψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ εξετάζει κάθε δυνατή λύση, ακόμη και την προμήθεια κάποιων ανταλλακτικών από προμηθευτές του ΟΑΣΑ, στην Αθήνα. 

Στόχος, πέρα φυσικά από την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, είναι ο ΟΑΣΘ να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα ως τις 9 Σεπτεμβρίου, όταν πρόκειται να έλθει στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του επίσκεψη στον ΟΑΣΘ προκειμένου να σηματοδοτήσει με τον τρόπο αυτό ότι η κρατικοποίηση του Οργανισμού αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. 

Έως τότε, διοίκηση και υπουργείο θα δώσουν αγώνα δρόμου προκειμένου η πρωθυπουργική παρουσία να συνδυαστεί με την καλύτερη δυνατή εικόνα του ΟΑΣΘ.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου