Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Μετέτρεψαν σε θεατρικό σανίδι δύο λεωφορεία του ΟΑΣΑ

Η Ελένη Γερασιμίδου και ο Πέρης Μιχαηλίδης «μονολογούσαν» μέσα σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ και προκάλεσαν την έκπληξη των επιβατών! Τα δρώμενα άρχισαν στις, 27 Ιουνίου, και διήρκεσαν έως τις, 30/06

Οι δύο καλλιτέχνες -ο καθένας ξεχωριστά και σε άλλες ώρες- επιβιβάζονταν σε οχήματα των γραμμών 040 (πραγματοποιεί τη διαδρομή Σύνταγμα - Πειραιάς) και 904 (ξεκινά από το λιμάνι του Πειραιά και φθάνει στην Πειραϊκή), τα οποία, για χάρη τους και προς τέρψιν των επιβατών - θεατών, «μεταμόρφωσαν» σε θεατρικές σκηνές. 

Εν κινήσει, λοιπόν, ανέβασαν δύο μονολόγους σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων για την ανεργία και τη μετανάστευση.

Τόσο ο Χρήστος Οικονόμου όσο και ο Γιάννης Χρυσούλης επεξεργάζονται δύο από τα πιο βασανιστικά προβλήματα της σημερινής κοινωνίας, μέσα από τα έργα τους «Χρήστος Οικονόμου Ραφέλ» και «Η ανεργία τέχνας κατεργάζεται», αντίστοιχα. 

Ελένη Γερασιμίδου και Πέρης Μιχαηλίδης
Με πρωταγωνιστές έναν άντρα και μια γυναίκα, κάθε συγγραφέας με τον δικό του τρόπο και με την προσωπική του αισθητική, κάποτε με το στοιχείο του τραγικού, συχνά με εκείνο του σουρεαλισμού και του χιούμορ, προσπαθεί να καταδείξει τις βαθύτατες επιδράσεις αυτών των προβλημάτων στην καθημερινή ζωή και στον ψυχισμό πολλών συνανθρώπων μας.

Οι δύο ηθοποιοί, στο πλαίσιο της πλατφόρμας δράσεων «Γεφυρώνοντας τις διαφορετικότητες», που παρουσιάζει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, ερμήνευσαν τους δυο μονολόγους.  







0 comments:

Δημοσίευση σχολίου