Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Η Mercedes δημιούργησε το λεωφορείο του μέλλοντος και είναι εντυπωσιακό

Η Mercedes-Benz θέλει να φέρει την αυτοματοποιημένη μεταφορά στον κόσμο των συγκοινωνιών.

Πέρυσι, το ημιαυτόνομο λεωφορείο της εταιρείας, που ονομάζεται Future Bus, “οδήγησε” περίπου 12 μίλια από το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ στο Haarlem, μια πόλη λίγο έξω από το Άμστερνταμ. Το ταξίδι του λεωφορείου ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθώς η διαδρομή περιελάμβανε φώτα κυκλοφορίας και σήραγγες, ενώ η διαδρομή πραγματοποιείτο ανάμεσα σε κόσμο.

Η Mercedes πιστεύει πως τα self-driving λεωφορεία, δηλαδή αυτά που λειτουργούν και οδηγούνται μόνα τους (όπως το Future Bus) θα αυξηθούν σε ζήτηση, καθώς οι αστικοί πληθυσμοί συνεχίζουν να αυξάνονται και χρειάζονται περισσότερα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Wolfgang Bernhard, διευθύνων σύμβουλος της “Daimler Trucks and Buses”, δήλωσε πως “οι πόλεις φιλοξενούν περισσότερο από το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται”.

Πρόσθεσε, επίσης, πως “αν όλο και περισσότεροι άνθρωποι τρώνε, κοιμούνται και δουλεύουν στις πόλεις, τότε εμφανίζονται πολλές μεγάλες προκλήσεις. Μία απ’ αυτές είναι να κινηθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι γρήγορα, με ασφάλεια και άνετα. Αυτό σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ελκυστική δημόσια συγκοινωνία”.

Δείτε παρακάτω ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του Future Bus και του τρόπου που λειτουργεί:
Το Future Bus χρησιμοποιεί το αυτόνομο σύστημα City Pilot.
Μπορεί να αναγνωρίσει τα φανάρια, να κατευθυνθεί ανάμεσα στις σήραγγες και να αναγνωρίσει τους πεζούς και τους ποδηλάτες. 
Είναι προγραμματισμένο να φτάνει στις στάσεις με απίστευτη ακρίβεια.
Αυτή τη στιγμή μπορεί η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει είναι 43 μίλια την ώρα, ενώ είναι προγραμματισμένο να κινείται μόνο σε λωρίδες λεωφορείων.
Το λεωφορείο χρησιμοποιεί συστήματα κάμερας, αισθητήρες ραντάρ και GPS.
Η Mercedes ισχυρίζεται ότι το Future Bus είναι αποδοτικότερο από το μέσο όρο του αστικού λεωφορείου που χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο. 
Το εσωτερικό του λεωφορείου χωρίζεται σε τρεις περιοχές καθισμάτων: για αυτούς που θέλουν να βγουν γρήγορα, για όσους αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή και για όσους θα αργήσουν να κατέβουν. 

Το λεωφορείο διαθέτει επίσης WiFi και δύο οθόνες 43 ιντσών τοποθετημένες πάνω από την κονσόλα εναέριας κυκλοφορίας, όπου εμφανίζονται δρομολόγια, ειδήσεις και άλλες πληροφορίες. 
Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι εντελώς αυτόνομο, καθώς είναι ακόμη απαραίτητος ο ανθρώπινος παράγοντας για να παρακολουθεί το περιβάλλον του οχήματος.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου