Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Ηλεκτρικό λεωφορείο από τη Hyundai

Προς το παρόν παραμένει πρωτότυπο. Από του χρόνου, όμως, η Hyundai σκοπεύει να το βγάλει στην παραγωγή και φυσικά στους ανά τον κόσμο λεωφορειόδρομους.

Μπορεί μέχρι και σήμερα η κυριαρχία της κινεζικής BYD και της αμερικάνικης Protera στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων λεωφορείων να είναι… αδιαπραγμάτευτη, αυτό όμως δεν εμποδίζει άλλους κατασκευαστές να «επιχειρούν» με απτές μάλιστα προτάσεις στον αναπτυσσόμενο αυτό κλάδο της παγκόσμιας αυτοκίνησης. 

Μια από αυτές είναι το Elec City, ένα αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο, το οποίο παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα σε μια ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ιθύνοντες της Hyundai στα πάτρια για αυτούς εδάφη.

Αποτελώντας ένα ακόμα όραμα της κορεάτικης εταιρείας στην κατηγορία των καθαρών οχημάτων, το Elec City κινείται από μια συστοιχία μπαταριών ιοντων λιθίου 256 kWh εξασφαλίζοντας με ένα μόνο «γέμισμα», το οποίο διαρκεί λιγότερο από μια ώρα χάρη στους ταχυφορτιστές με τους οποίους εφοδιάζεται, αυτονομία κίνησης που φτάνει τα 290 χλμ

Η ισχύς δε του ηλεκτροκινητήρα του ανέρχεται στους 326 ίππους. Προς το παρόν, η εταιρεία δεν ανακοινώνει περισσότερα στοιχεία περιοριζόμενη απλώς στο να διαβεβαιώσει πως το Elec City πολύ σύντομα θα μπει σε μαζική παραγωγή.

Όπως επίσης ανακοινώθηκε, μέσα στην επόμενη χρονιά η Hyundai αναμένεται να παρουσιάσει και την τρίτη κατά σειρά γενιά των υδρογονοκίνητων λεωφορείων της. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου