Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Χωρίς συγκοινωνία το αεροδρόμιο Καλαμάτας - Εξυπηρέτηση τουριστών από διερχόμενα λεωφορεία

Δεν υπάρχει τακτικό δρομολόγιο, αστικού ή υπεραστικού ΚΤΕΛ, που να συνδέει την Καλαμάτα με τον διεθνή της αερολιμένα, έστω για τη θερινή περίοδο, ενώ και τα ταξί αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Έτσι, τη συγκοινωνία από και προς το αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας«εξυπηρετούν» τα διερχόμενα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ, στο πλαίσιο του τακτικού τους δρομολογίου Καλαμάτα - Μεσσήνη - Καλαμάτα.

Κι όμως, η σημαντική αυτή έλλειψη «ισοφαρίζεται» κατά κάποιον τρόπο, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των επιβατών που φθάνουν στην Καλαμάτα μετέχουν σε «πακέτα» διακοπών. 

Αυτό σημαίνει ότι φθάνοντας στο αεροδρόμιο, ήδη τους περιμένουν ναυλωμένα τουριστικά λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στους τελικούς προορισμούς τους, είτε στη Μάνη είτε στην Πύλο.

Παρ’ όλα αυτά όμως, η έλλειψη τακτικού δρομολογίου από και προς τον διεθνή αερολιμένα Καλαμάτας σίγουρα αποτελεί πρόβλημα, δηλώνει στην «Ε» ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης, εκτιμώντας ότι τα «περαστικά» λεωφορεία της γραμμής Καλαμάτα - Μεσσήνη - Καλαμάτα ενίοτε δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες που δημιουργεί η ολοένα αυξανόμενη, κατά τη θερινή περίοδο, κίνηση του αεροδρομίου. 

Χαρακτηριστικά αναφέρει το γεγονός ότι τα Σαββατοκύριακα, ημέρες που το αεροδρόμιο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κίνηση αεροσκαφών, τα δρομολόγια των λεωφορείων στη γραμμή Καλαμάτα - Μεσσήνη - Καλαμάτα περιορίζονται σημαντικά σε πυκνότητα, σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας.

«Οι μεμονωμένοι επιβάτες, από την πλευρά τους, επιλέγουν κατά βάση τη λύση της ενοικίασης αυτοκινήτου», προσθέτει ο Δ. Μανδηλάρης, σημειώνοντας ότι στον χώρο του αερολιμένα λειτουργούν αρκετά τέτοια γραφεία, καθώς και ότι πάντα υπάρχει και η λύση των ταξί, που σταθμεύουν σε καθημερινή βάση στο αεροδρόμιο. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου