Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Στην τελική ευθεία η επέκταση του τραμ στον Πειραιά

Τριπλή, αλλά η τελευταία, δόση ταλαιπωρίας περιμένει το επόμενο τετράμηνο τους κατοίκους του Πειραιά, καθώς μπαίνει στην τελική ευθεία η κατασκευή των γραμμών του τραμ.

Έως τα τέλη Σεπτεμβρίου θα εφαρμόζονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ομηρίδου Σκυλίτση, από την πλατεία Ιπποδάμειας ως την 34ου Συντάγματος Πεζικού και τα Ι.Χ. θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο μία λωρίδα σε κάθε κατεύθυνση, ενώ τα φορτηγά καλό είναι να ακολουθούν εναλλακτικές διαδρομές.

Η επέκταση του δικτύου από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) είναι αναγκαία γιατί θα φέρει το τραμ στην καρδιά του Πειραιά. Αποδείχθηκε όμως κυκλοφοριακή «βόμβα», καθώς τα εργοτάξια έχουν καταλάβει βασικές οδικές αρτηρίες.

Η ταλαιπωρία αποδείχθηκε πολύχρονη, αφού για μεγάλο διάστημα τα έργα είχαν σταματήσει.

Η κατασκευή, με προϋπολογισμό 61,5 εκατ. ευρώ, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους 25 μήνες.

Στις αρχές του 2015 είχε υλοποιηθεί μόλις το 35% του έργου. Οι ρυθμοί επιταχύνθηκαν τον τελευταίο χρόνο και η γραμμή αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2017.

Το ρεύμα προς Πειραιά θα έχει μήκος 3,1 χλμ. και 7 στάσεις, ενώ προς το Φάληρο 2,3 χλμ. και 5 στάσεις. Στο τέλος Μαΐου προγραμματίζεται ο διαγωνισμός για την αγορά 25 συρμών που θα ενισχύουν τα δρομολόγια του τραμ.

Θα καλύψουν και τις ανάγκες της νέας επέκτασης της γραμμής στον Πειραιά, προς Χατζηκυριάκειο και Φρεαττύδα, μήκους 2,8 χλμ. και με 10 στάσεις.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της, η «Αττικό Μετρό» ενημερώνει τους οδηγούς που κινούνται στον Πειραιά ότι προβλέπονται οι εξής περιορισμοί στην Ομηρίδου Σκυλίτση:
  • Ως τις 28 Μαΐου θα λειτουργεί μόνο μία λωρίδα, καθώς το εργοτάξιο θα επεκταθεί στις δύο αριστερές.
  • Από τις 29 Μαΐου ώς τα τέλη Ιουλίου θα παραμείνει η μία λωρίδα αλλά η κατάληψη από το εργοτάξιο θα μετακινηθεί στη δεξιά πλευρά.
  • Ως τις 23 Σεπτεμβρίου ο συγκεκριμένος δρόμος θα κλείνει από τις 11 μ.μ. ώς τις 6 το πρωί.
Οι προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές για τα φορτηγά αφορούν την Κόνωνος, την ακτή Μιαούλη και την Εθνικής Αντίστασης, ενώ τα Ι.Χ. έχουν περισσότερες επιλογές μέσω των 2ας Μεραρχίας, ακτής Μουτσοπούλου, Γρ. Λαμπράκη και Καραολή - Δημητρίου. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου