Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Οι απαιτήσεις των ΟΣΥ για έξοδο από το Ελληνικό

Σταγόνα στον ωκεανό ενδέχεται να αποδειχθούν τα προβλήματα με τα δήθεν διατηρητέα κτίρια στο Ελληνικό όταν θα έρθει η ώρα να φύγει από την έκταση των 62 στρεμμάτων που κατέχει εκεί το αμαξοστάσιο των ΟΣΥ Α.Ε. - Οδικές Συγκοινωνίες. 

Στην «πιάτσα» είναι γνωστό πως η κρατική εταιρεία (συ)ζητάει αποζημίωσή της για τη μετεγκατάσταση, αφού πρέπει, όπως ισχυρίζεται, να βρει «κατάλληλο χώρο». Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι αξιώνει περί τα 90 εκατ. ευρώ!

Όμως, αν είναι τόσο μεγάλο το πρόβλημα, τότε γατί στην ιστοσελίδα της επαίρεται για τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της; 

Όπως λέει η εταιρεία, για την κάλυψη των αναγκών του στόλου της, διαθέτει 13 αμαξοστάσια «χωροταξικά διασκορπισμένα στο λεκανοπέδιο». 

Τα 7 από αυτά, με συνολικό εμβαδόν 342 στρεμμάτων, έχουν δυναμικότητα εξυπηρέτησης 2.022 περίπου τυπικών (12μετρων) λεωφορείων, άλλα 5, με συνολικό εμβαδόν 59,4 στρεμμάτων, εξυπηρετούν 354 τρόλεϊ, ενώ 1 αμαξοστάσιο στο Θριάσιο το χρησιμοποιούν κυρίως για τη στάθμευση εφεδρικών οχημάτων. 

Όλα τα αμαξοστάσια είναι ιδιόκτητα, εκτός του αμαξοστασίου Ελληνικού, που λειτουργεί σε έκταση παραχωρημένη από το ΥΕΘΑ. Άρα χώροι υπάρχουν. 

Και, λογικά, τα πετρέλαια (άντε και οι γερανοί για τα χαλασμένα) για να πάνε από εκεί στα άλλα αμαξοστάσια δεν κάνουν 90 εκατ. Δεν είναι έτσι; Ας ξεκαθαρίσει η διοίκηση των ΟΣΥ το ζήτημα... 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου