Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Συνδικάτο ΟΑΣΑ: «Σκόπιμα απαξιώνουν την ΟΣΥ για να την ιδιωτικοποιήσουν»

Δριμύ «κατηγορώ» εναντίον του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για σκόπιμη απαξίωση της ΟΣΥ, με απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίησή της, εξαπέλυσε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Λεωνίδας Σκούλος κατηγόρησε το υπουργείο Μεταφορών ότι -εντέχνως- οδηγεί την εταιρεία σε ζημιογόνα οικονομικά αποτελέσματα, καθώς με την ένταξή της στο υπερΤαμείο, διευκολύνεται η ιδιωτικοποίησή της.

Ο κ. Σκούλος επισήμανε ότι η ΟΣΥ βρίσκεται σε οριακό σημείο, λόγω της μη είσπραξης των οφειλών των υπουργείων στον ΟΑΣΑ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Κώστας Σιορίκης παρουσίασε στατιστικά στοιχεία, τα οποία καταδεικνύουν την συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου.

Ειδικότερα, ενώ το 2012, σε ημερήσια βάση, οι βάρδιες ήταν 2.740, τα δρομολόγια 12.600 και τα προγραμματισμένα λεωφορεία 1.300, το 2015 οι βάρδιες μειώθηκαν σε 2.300, τα δρομολόγια σε 11.100 και τα λεωφορεία σε 1.100, ενώ σύμφωνα με υπάρχουσες εκτιμήσεις τα λεωφορεία που βγαίνουν σήμερα στους δρόμους δεν ξεπερνούν τα 900.

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ - ΟΣΥ Απόστολος Ραυτόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη για αθέτηση υποσχέσεων, όπως τη προμήθεια νέου στόλου λεωφορείων και τις προσλήψεις προσωπικού, αφήνοντας σαφείς αιχμές για αρκετούς διαγωνισμούς και προμήθειες (π.χ. ελαστικά).

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στις 16, 17 και 18 Μαΐου. 

Στις 16 Μαΐου η στάση εργασίας είναι από τις 11.00 έως τις 16.00, στις 17 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και στις 18 Μαΐου από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

«Η ελπίδα που μας πούλησαν μετατράπηκε σε συνεχόμενες συμφωνίες με τους εταίρους, μνημόνια βαφτισμένα με ασφυκτικά μέτρα και διαδοχικές επιθέσεις στους εργαζομένους, καθώς και σε όλες τις κοινωνικές ομάδες», αναφέρει το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. 



ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου