Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Για να μην πληρώνει δικαιώματα ο ΟΑΣΑ θα προσλάμβανε μουσικό με μίσθο 3.900€

Μετά τον σάλο που ξέσπασε πέρσι τον Οκτώβριο για πρόσληψη μουσικού στον ΟΑΣΑ με αμοιβή 3.900 ευρώ το μήνα, με αποκλειστικό έργο την επιλογή μουσικής που θα πλαισίωνε ηχητικά τις μετακινήσεις σε μέσα μεταφοράς του Οργανισμού που ως γνωστόν στις περισσότερες περιπτώσεις δεν διαθέτουν ηχοσυστήματα, η πρόσληψη αυτή δεν έγινε όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο της Διοίκησης του Οργανισμού

Σύμφωνα με το έγγραφο της Διοίκηση του ΟΑΣΑ που παρουσιάζουν τα dikaiologitika news κάνει λόγο για δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα που επιτελεί ο Οργανισμός, παράλληλα με το κύριο μεταφορικό έργο που προσφέρουν οι αστικές συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ Α.Ε. - ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.) ενώ σχεδιάζει και υλοποιεί ένα ευρύτερο πρόγραμμα δράσεων που αποσκοπούν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του προς τα εκατομμύρια των επιβατών που τις χρησιμοποιεί. 

Όπως σημειώνει ο Οργανισμός πρόκειται για δράσεις που αναδεικνύουν τις αστικές συγκοινωνίες ως δημόσιο χώρο και προάγουν τον πολιτισμό στις διάφορες μορφές του και την κοινωνική ευαισθησία. 

Για την υλοποίηση του παραπάνω σχεδιασμού, ο ΟΑΣΑ είχε προχωρήσει σε συνεργασία με μουσικό, που όπως ισχυρίζεται διαθέτει άριστες περγαμηνές (διπλώματα, πτυχία, ιδιαίτερη εμπειρία), διάρκειας τριών μηνών έναντι συνολικής αμοιβής 3.900 ευρώ. 

Η έμπειρος μουσικός θα επέλεγε μουσικά προγράμματα από το κλασικό ρεπερτόριο (κλασσικών μουσουργών) που θα μπορούσαν να μεταδοθούν νόμιμα χωρίς καταβολή οποιουδήποτε άλλου ανταλλάγματος ή δικαιώματος τρίτων. 

Όπως υποστηρίζει ο ΟΑΣΑ σε περίπτωση που η επιλογή γινόταν από μη έμπειρο μουσικό και γινόταν επιλογή μουσικών προγραμμάτων με δικαιώματα πνευματικών δημιουργών, η Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Α.Ε.Π.Ι.) θα απαιτούσε δικαιώματα πνευματικών δημιουργών που το ποσό θα μπορούσε να υπερβεί το ποσό των 300.000,00 ευρώ ετησίως . 
  1. Η δαπάνη των 3.900 ευρώ τελικά δεν έγινε με συνέπεια να μην ακούγεται μουσική στα Οχήματα και τις εγκαταστάσεις των Αστικών Συγκοινωνιών. 
  2. Κανένα ποσό δεν έχει καταβληθεί ούτε θα καταβληθεί στην μουσικό δεδομένου ότι η σύμβαση λύθηκε αζημίως για τον ΟΑΣΑ. 
  3. Ο ΟΑΣΑ βρίσκεται σε διαδικασία επιλογής μουσικής με τα ίδια μέσα. 
Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγείλει οι συνδικαλιστές του Οργανισμού η νέα σύμβουλος επί θεμάτων μουσικής, που είχε επιλεχθεί ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. 




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου