Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Χίος: Κίνηση με… τηλεματική για τα Αστικά ΚΤΕΛ

Στην εποχή της τηλεματικής περνούν τα Αστικά ΚΤΕΛ της Χίου από το Μάιο, μέσω μιας εφαρμογής που υλοποίησε μια ομάδα από τρεις νέους Χιώτες της εταιρίας «Chios start up» και που την πρόσφερε δωρεάν στα ΚΤΕΛ, αναμένεται να προσφερθούν καλύτερες υπηρεσίες ακόμα και μια στροφή του πολίτη προς τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής που θα δίνονται σε πραγματικό χρόνο είναι:
  • Εύκολη και γρήγορη εύρεση δρομολογίων.
  • Αποτύπωση του λεωφορείου στο δρομολόγιο, πάνω στο χάρτη.
  • Εύρεση κοντινότερης στάσης από την τοποθεσία του πολίτη και οδηγίες μεταφοράς του προς αυτήν.
  • Εύρεση όλων των δρομολογίων που περνάνε από μια συγκεκριμένη στάση τη μέρα καθώς και προβολή τυχών ενεργού δρομολογίου που πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο. 
Έτσι ο επισκέπτης για παράδειγμα που φθάνει αεροπορικώς στο νησί, θα μπορεί να ξέρει τι ώρα περνά το λεωφορείο απέξω από το αεροδρόμιο για να φθάσει μέχρι την πόλη, κάτι που σήμερα είναι άγνωστο! 

«Μετά από μια εξαιρετική συνεργασία και των δυο φορέων, δημιουργήθηκε το πλαίσιο για την υλοποίηση του ονείρου όλων μας, να δούμε την πόλη μας ξανά φιλική προς τους πεζούς», σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου. 

Το Αστικό ΚΤΕΛ Χίου και η «Chios Start up» θα παρουσιάσουν την εφαρμογή την προσεχή Τρίτη, 2 Μαΐου στις 10.00 το πρωί, στην αφετηρία των αστικών λεωφορείων (οδός Δημοκρατίας 1). 

Μετά την ενημέρωση θα γίνει μετάβαση με λεωφορείο της γραμμής στη στάση Τάγμα (στις φοιτητικές εστίες) όπου θα γίνει επίδειξη της τηλεματικής όπως αυτή χρησιμοποιείται από τους επιβάτες. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου