Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Μικρά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στο Ηράκλειο

Στην προμήθεια δύο μικρών ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, τα οποία θα δρομολογηθούν στην εντός των τειχών πόλη, προχωρά ο Δήμος Ηρακλείου, μέσω του προγράμματος πράσινων - περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε τουριστικές περιοχές, το οποίο υλοποιείται μέσω του Ίντερεγκ Ελλάδα - Κύπρος.

Παράλληλα με την αγορά των λεωφορείων χρηματοδοτείται η πιλοτική λειτουργία τους, η δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής που θα επιτρέπει τη λήψη πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο για αφίξεις, αναχωρήσεις, στάσεις και διαδρομή, η εφαρμογή συστήματος τηλεματικής για ηλεκτρονικές πινακίδες με στόχο την καλύτερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού. 

Στο εταιρικό σχήμα του έργου συμμετέχουν ως επικεφαλής εταίρος ο Δήμος Ηρακλείου, και συνεργάζονται ο Δήμος Χανίων και από την Κύπρο οι Δήμοι Πάφου και Αραδίππου. 

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.616.000 ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου για την υλοποίηση των δράσεων που θα αναλάβει ως Επικεφαλής Εταίρος του έργου ανέρχεται στα 813.530 ευρώ. 

Ο γενικότερος σκοπός του έργου είναι η ελάττωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων επιβλαβών, τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για το φυσικό περιβάλλον. 

Παράλληλα στόχος είναι η υιοθέτηση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών που θα βελτιώνουν τη διαχείριση των μεταφορών και θα εισάγουν μέτρα και πολιτικές που θα στηρίζουν τη βιώσιμη αστική κινητικότητα ειδικότερα στις τουριστικές περιοχές. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου