Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ρωσία: Έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης - Τουλάχιστον 10 νεκροί

Εικόνες καταστροφής στον σταθμό Σενάγια Πλόσαντ - Τοπικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πάνω από 50 τραυματίες - Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν σε φόρουμ στην πόλη.

Τουλάχιστον 10 άτομα, μεταξύ των οποίων και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαδοχικές εκρήξεις που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας σε σταθμούς μετρό της Αγίας Πετρούπολης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Tass, που επικαλείται πηγή της αστυνομίας, οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού σταθμού Σενάγια Πλόσαντ (Πλατεία Σενάγια) και του σταθμού Τεκνολογκίτσεσκι Ινστιτούτ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο). 

Όλοι οι σταθμοί του μετρό της Αγίας Πετρούπολης έκλεισαν μετά την έκρηξη, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και δεκάδες ασθενοφόρα.

Με βάση τις πληροφορίες που μεταδίδουν τα τοπικά πρακτορεία, οι νεκροί είναι τουλάχιστον 10. Όσο για τους τραυματίες, έχουν φτάσει τους πενήντα, όπως ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου του κυβερνήτη της πόλης Αντρέι Γκιμπίτοφ. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου