Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Συνεχίζονται οι ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ σε λεωφορεία του ΟΑΣΑ - Για "μιμητές των αντιεξουσιαστών" μιλά η αστυνομία

Κι άλλο περιστατικό καταστροφής ακυρωτικών μηχανημάτων συνέβη χθες, Τετάρτη, στις 23:30 το βράδυ, σε λεωφορείο της γραμμής του ΟΑΣΑ.

Το λεωφορείο-θύμα εκτελούσε το δρομολόγιο Γλυφάδα - Βάρη. Τρία άτομα απείλησαν με μαχαίρι τον οδηγό, λίγο πριν το λεωφορείο φτάσει στο τέρμα, προκειμένου να μην κλείσει τις πόρτες. Έπειτα, κατέστρεψαν τα ακυρωτικά μηχανήματα του λεωφορείου, σπάζοντας τις οθόνες τους, και τράπηκαν σε φυγή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται βανδαλισμοί σε ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων. Θυμίζουμε ότι στα μέσα του Φεβρουαρίου, άγνωστοι κατέστρεψαν ακυρωτικά μηχανήματα σε λεωφορεία στο Γαλάτσι και την Πλατεία Κάνιγγος.

Παράλληλα, όσο η αστυνομία κάνει συσκέψεις για να μπορέσει να περιορίσει το φαινόμενο της καταστροφής και του βανδαλισμού στα Μέσα Μεταφοράς, ξαφνικά καλείται να αντιμετωπίσει ένα νέο «φαινόμενο»: αυτό της μίμησης της δράσης των αντιεξουσιαστών.

Πρόκειται, συνήθως, για μαθητές ή φοιτητές που τους αρέσει να αντιγράφουν τις ενέργειες των αντιεξουσιαστών. Η διαφορά τους είναι ότι δρουν ερασιτεχνικά κι αυτόνομα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου