Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Αρχές Μαΐου ξεκινά η διάνοιξη του Μετρό στην Καλαμαριά

Στις 2 Απριλίου μπαίνει σε διαδικασία εξόδου από τα έγκατα του σταθμού Ανάληψης του Μετρό Θεσσαλονίκης ο ένας από τους δύο μετροπόντικες, καθώς θα έχει ολοκληρώσει πλήρως το έργο της υπόγειας διάνοιξης της βασικής γραμμής του Μετρό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στις 2 Απριλίου δεν αποκλείεται να βρεθεί στο σταθμό της Ανάληψης ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, ο οποίος μία ημέρα πριν θα έχει εγκαινιάσει και θα έχει δώσει στην κυκλοφορία τις σήραγγες των Τεμπών.

Ήδη, ο πρώτος μετροπόντικας έχει μεταφερθεί στο εργοτάξιο του αμαξοστασίου της Μίκρας και είναι σε φάση συντήρησης, ενώ ανάλογη πορεία θα ακολουθήσει και ο δεύτερος μετροπόντικας βγαίνοντας από το έδαφος από την Ανάληψη.

Η διάνοιξη προς Καλαμαριά 
Από την Μίκρα και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου θα ξεκινήσει η διάνοιξη της υπόγειας σήραγγας της επέκτασης του Μετρό προς Καλαμαριά.
Η διάνοιξη της Καλαμαριάς θα χρειαστεί περίπου 14 μήνες, καθώς δεν υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα στην συγκεκριμένη διαδρομή.

Η ταχύτατη κατασκευή της Καλαμαριάς, αλλά και η σταδιακή ολοκλήρωση των υποδομών της βασικής γραμμής, δημιουργεί ένα πρόβλημα συγχρονισμού όσον αφορά στην περάτωση του έργου (βασική γραμμή και Καλαμαριά), καθώς η τεχνική λύση που έχει επιλεγεί για τον σταθμό Βενιζέλου είναι χρονοβόρα και-εκτός απροόπτου- θα είναι το τελευταίο σημείο της βασικής γραμμής που θα περατωθεί.

Έτσι, κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις το έτος 2020 να δοθεί προς χρήση από το επιβατικό κοινό το τμήμα του Μετρό από τα Πανεπιστήμια μέχρι την Ν. Ελβετία, το 2021 να λειτουργήσει και η επέκταση της Καλαμαριάς και κάποια στιγμή το 2022 και το υπόλοιπο τμήμα της βασικής γραμμής μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό (όταν θα έχει τελειώσει και η Βενιζέλου).

Ωστόσο οι παραπάνω σκέψεις δεν έχουν λάβει ακόμη οριστικό χαρακτήρα και ενδεχομένως να αλλάξουν. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου