Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Πάτρα: Νεαρός «κρατούμενος» σε λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ

Είναι γνωστό ότι τα παράπονα των φοιτητών της Πάτρας, σχετικά με τις συμπεριφορές, με τις οποίες έχουν έρθει κατά καιρούς αντιμέτωποι με τους υπαλλήλους του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας είναι πολλά. Είναι επίσης γνωστό ότι τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ είναι το βασικό μέσο μεταφοράς για έναν φοιτητή.

Τις προάλλες, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, σε δρομολόγιο του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας προς το Πανεπιστήμιο έγινε ένα περιστατικό που προκάλεσε την αντίδραση αρκετών φοιτητών - επιβατών.

Ένας ελεγκτής μαζί με τον οδηγό του λεωφορείου, προσπάθησε να οδηγήσει έναν νεαρό επιβάτη στο Αστυνομικό Τμήμα που σύμφωνα με τον έλεγχο που του έγινε δεν είχε πάνω του εισιτήριο.

Ο νεαρός που προφανώς ήταν φοιτητής υποστήριζε ότι είχε κόψει εισιτήριο στην αρχή της διαδρομής και ότι κατά λάθος το πέταξε πριν αποβιβαστεί από το λεωφορείο, με τον οδηγό και τον ελεγκτή, έχοντας ήδη πάρει την ταυτότητα του «παραβάτη» να επιμένουν στην στάση τους να τον πάνε στο Αστυνομικό Τμήμα, παρεμποδίζοντας να βγει έξω από το όχημα.

Ακόμα και όταν ο νεαρός τους είπε να του κόψουν πρόστιμο ο οδηγός, αλλά και ο ελεγκτής ήταν ανένδοτοι, κλείνοντας του μάλιστα την μπροστινή πόρτα, προκειμένου να μην βγει έξω. Το σκηνικό παρακολούθησαν αρκετοί επιβάτες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές, που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στο λεωφορείο.

Μάλιστα, όταν κάποιοι από αυτούς διαμαρτυρήθηκαν στον οδηγό και στον ελεγκτή, τονίζοντας τους ότι δεν είχαν κανένα δικαίωμα να κρατούν έτσι τον νεαρό, μη δίνοντας του την ταυτότητα, ζητώντας τους να του κόψουν πρόστιμο και να τον αφήσουν να φύγει, αυτοί τους είπαν να μην ανακατεύονται.

Πάντως το όλο περιστατικό έφτασε στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Πάτρας, από επιβάτες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο όλο σκηνικό, χωρίς όμως να τους δοθούν οι ανάλογες απαντήσεις για την στάση των δύο υπαλλήλων του.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου