Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Διαμαρτυρία στον ΟΑΣΑ ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο (Βίντεο)

Σε διαμαρτυρία στα γραφεία του ΟΑΣΑ προχώρησαν χθες το μεσημέρι, φοιτητές από τους συλλόγους Φυσικού, Οδοντιατρικής, Μαθηματικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών, ΦΕΑ, ΝΦΕΕΜΠ κ.ά.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκαν τα αιτήματα για απόσυρση των μηχανημάτων που έχουν τοποθετηθεί σε λεωφορεία και μετρό, δωρεάν μετακίνηση για όλους τους φοιτητές και ανέργους με την επίδειξη του πάσο και της κάρτας ανεργίας αντίστοιχα, να εκδοθούν κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε εργαζόμενους για τις ώρες που μετακινούνται για τη δουλειά τους και σε μαθητές, μείωση της τιμής του εισιτηρίου για όλους.

Οι φοιτητές είχαν συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, η οποία προσπάθησε να εμφανιστεί καθησυχαστική, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τα προσωπικά δεδομένα που θα περιλαμβάνονται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ούτε πλήττεται το δικαίωμα στις μετακινήσεις.

Από την πλευρά του, ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, μέλος της ΕΓ του ΜΑΣ, τόνισε ότι παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του ΟΑΣΑ, οι φοιτητές θα πρέπει να επαγρυπνούν και να είναι σε ετοιμότητα.

Εξάλλου σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το ΜΑΣ σημείωνε μεταξύ άλλων ότι «η θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, με τον τρόπο που γίνεται, έρχεται να επιβεβαιώσει ενίσχυση της καταστολής γενικά και ειδικά στο επίπεδο της πληροφορίας και της στέρησης των ανθρώπων από δικαιώματα και ελευθερίες, που μέχρι τώρα προστατεύονταν έστω και με προσχήματα από το αστικό σύνταγμα».



ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου