Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ακραία ρατσιστική επίθεση σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ

Θύμα μιας άνευ προηγουμένου ρατσιστικής επίθεσης έπεσε μία αλλοδαπή γυναίκα, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στο λεωφορείο 421, που εκτελεί το δρομολόγιο Αγία Παρασκευή προς Νέα Φιλαδέλφεια.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 4 το μεσημέρι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο λεωφορείο ήρθαν σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους, η οποία κατέληξε μέχρι και σε χειροδικίες.

Όπως περιέγραψε στη HuffPost Greece αυτόπτης μάρτυρας, όλα άρχισαν όταν μια Ελληνίδα επιβάτιδα ξεκίνησε να φταρνίζεται με άκομψο και αδιάκριτο τρόπο μπροστά σε μια αλλοδαπή. Τότε η αλλοδαπή επιβάτιδα, φανερά ενοχλημένη της είπε χαρακτηριστικά:

«Κυρία μου μπορείτε να μην φτερνίζεστε μπροστά μου;»

Και εκείνη της απάντησε: «Εδώ στην Ελλάδα τους ξένους και τους παράνομους τους φτύνουμε».

Στη συνέχεια, η αλλοδαπή προσπάθησε να αλλάξει θέση στο λεωφορείο και τότε η συνεπιβάτισσα της συνέχισε να της επιτίθεται, κατηγορώντας την αυτήν τη φορά ότι την έκλεψε και χειροδικώντας μάλιστα εναντίον της.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του λεωφορείου που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα αυτή την ακραία ρατσιστική και ξενοφοβική επίθεση κάλεσαν την αστυνομία.

Λίγο αργότερα στο σημείο βρέθηκαν άνδρες της αστυνομίας που οδήγησαν τις δύο εμπλεκόμενες στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου