Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Το Λονδίνο καταργεί τα diesel ταξί

Από τα τέλη του 2017 ξεκινά η ανανέωση του στόλου των παραδοσιακών μαύρων ταξί του Λονδίνου, τα οποία από ντίζελ γίνονται υβριδικά για λόγους ρύπων.

Η… αποβολή των diesel κινητήρων συνεχίζεται στις μεγάλες Ευρωπαικές πόλεις. Το Λονδίνο ξεκινάει με τα ταξί, παρόλο που η τελευταία ανανέωση του στόλου έγινε σχετικά πρόσφατα, δηλαδή το 2012. 

Οι νέες νόρμες για τους ρύπους στη βρετανική πρωτεύουσα επιτάσσουν την σταδιακή απόσυρση των πετρελαιοκίνητων μαύρων ταξί από το Λονδίνο.

Σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης στην Αγγλία, από τα τέλη του 2017 ξεκινά η αντικατάστασή τους με νέας τεχνολογίας υβριδικά, με στόχο έως το 2019 να έχουν αποσυρθεί όλα τα ντίζελ. 

Ο πρόεδρος της εταιρείας διαχείρισης των ταξί του Λονδίνου ανέφερε ότι τα νέα μοντέλα θα βασιστούν πάνω σε νέα πλατφόρμα και θα χρησιμοποιούν ένα plug-in υβριδικό σύνολο που θα αποτελείται από ένα κινητήρα βενζίνης 3 κυλίνδρων και έναν ηλεκτροκινητήρα με αυτονομία 120 χιλιομέτρων περίπου.

Όπως μπορούμε να δούμε και από τις φωτογραφίες, το design διατηρεί τα κλασικά χαρακτηριστικά, ενώ το εσωτερικό έχει 6θέσια διάταξη.

Μάλιστα, στο γενικότερο πλαίσιο της εχθρικής αντιμετώπισης των πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Αγγλία, αρκετές εταιρείες ξεκινούν να αντικαθιστούν τα μικρά diesel επαγγελματικά τους οχήματα με βενζινοκίνητα ή ηλεκτρικά, ώστε να προλάβουν μια ενδεχόμενη καθολική απαγόρευση. 

ΠΗΓΗ: mikrometoxos.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου