Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κύμης, κατέβασε μαθήτρια μέσα στη βροχή, επειδή δεν είχε 1 ευρώ

Ακόμη ένα περιστατικό με πρωταγωνιστές έναν οδηγό λεωφορείου ΚΤΕΛ και μια μαθήτρια που δεν είχε να πληρώσει εισιτήριο, καταγράφεται στη μακρά λίστα παρόμοιων συμβάντων στην Ελλάδα της κρίσης και της φτώχειας.

Όπως κατήγγειλε ο θείος της κοπέλας, οδηγός των ΚΤΕΛ Κύμης κατέβασε από το λεωφορείο και άφησε μέσα στο δρόμο, μαθήτρια λυκείου, που είχε μόλις τελειώσει το σχολείο της επειδή δεν είχε να πληρώσει 1 ευρώ για το εισιτήριο!

Το απίστευτο περιστατικό έχει γίνει θέμα συζήτησης στην Εύβοια με τα τοπικά μέσα να ασχολούνται ιδιαίτερα με το καψώνι του οδηγού στη μαθήτρια.

Ο θείος της μαθήτριας, Δημήτρης Βενιζέλος μίλησε για το περιστατικό: 
 «Ούτε σκυλί να ήταν η ανιψιά μου. Την κατέβασε από το λεωφορείο. Το κορίτσι είχε ξεχάσει την κάρτα του στο σπίτι (σ.σ. το δελτίο μαθητικής ταυτότητας για τη μετακίνηση με τα ΚΤΕΛ) και δεν είχε χρήματα πάνω του για να πληρώσει το εισιτήριο. 

Μαθήτρια είναι και κάθε μέρα πηγαινοέρχεται με το συγκεκριμένο λεωφορείο και έτυχε να μην έχει χρήματα μαζί της. Κατέβηκε από το λεωφορείο και φοβισμένη με πήρε τηλέφωνο. Και μάλιστα την κατέβασε με βροχή. 

Με ενόχλησε πολύ αυτό που έγινε γιατί εδώ στη Κύμη είμαστε όλοι γνωστοί και ο οδηγός την έβλεπε σε καθημερινή βάση. Δεν του ήταν άγνωστη η Νικόλ για να φτάσει στο σημείο να της πει «κατέβα από το λεωφορείο επειδή δεν έχεις εισιτήριο». 

Θα μπορούσε να της πει μου τα δίνεις αύριο τα χρήματα. Δεν είναι ωραίο να γίνονται τέτοια πράγματα σε μαθητές και μάλιστα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Και αυτή στενοχωρήθηκε και εγώ».

Παρόμοια περιστατικά καταγράφονται καθημερινά σε πολλές περιοχές της επαρχίας αφού δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος μαθητής ή μαθήτρια ξεχνούν το πάσο τους και δεν έχουν χρήματα για το εισιτήριο. 

ΠΗΓΗ: protothema.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου