Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Tι συνέβη στη Μουσική Επιμελήτρια του ΟΑΣΑ;

Έξαλλοι είναι οι θαυμαστές της μουσικής επιμελήτριας που προσέλαβε ο OAΣΑ για να βάζει μουσική στα λεωφορεία. Πέρασαν τόσοι μήνες και μουσική δεν έπαιξε στα λεωφορεία. Ποιος "σκότωσε" την μουσική επιμελήτρια;

Τον Οκτώβριο ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην πρόσληψη μουσικής επιμελήτριας με σύμβαση που έληξε στις 30 Δεκεμβρίου (άγνωστο αν ανανεώθηκε ή όχι) και αμοιβή συνολικά 3.900 ευρώ.

Η δουλειά της μουσικής επιμελήτριας ήταν να επιλέξει τη μουσική που θα ακούμε στα λεωφορεία, να σχεδιάσει και να προετοιμάσει μουσικές εκδηλώσεις και δράσεις σε χώρους του μετρό και άλλους δημόσιους χώρους και να προετοιμάσει/σχεδιάσει τη δράση «Μουσικό Λεωφορείο στον αστικό χώρο». 

Βρισκόμαστε στον Ιανουάριο, που σημαίνει ότι κανονικά θα έπρεπε να ακούμε τις μουσικές επιλογές της κυρίας μουσικής επιμελήτριας στα λεωφορεία. Τα λεωφορεία βέβαια δεν διαθέτουν ηχοσύστημα, αλλά θα μου πεις κολλάω σε κάτι λεπτομέρειες.

Εδώ η επόμενη στάση ίσα που ακούγεται από τα ψόφια ηχεία που διαθέτουν τα περισσότερα σαράβαλα λεωφορεία.

Επίσης ούτε καμία ενέργεια/δράση έχω δει αυτούς τους μήνες στο μετρό, με το οποίο μετακινούμαι καθημερινά, όπως και με τα λεωφορεία, ούτε τη δράση «Μουσικό Λεωφορείο στον αστικό χώρο» είδα πουθενά.

Θα μου πεις βέβαια η συγκεκριμένη εργαζόμενη μπορεί τη δουλειά της να την έκανε, να έφτιαξε τις play list με τα τραγούδια που θα έπρεπε να ακούμε στα λεωφορεία, μπορεί να προγραμμάτισε και να σχεδίασε και τις σχετικές δράσεις και να μην ευθύνεται εκείνη για το ότι ούτε μουσική ακούμε στα λεωφορεία, ούτε τις σχετικές δράσεις είδαμε.

Ποιος ευθύνεται όμως για αυτό το μπάχαλο; Κάποιος ευθύνεται.

Για το θέμα αυτό έστειλα μήνυμα μέσα από τη σελίδα του ΟΑΣΑ στο Facebook, το μήνυμα διαβάστηκε αλλά φυσικά δεν απάντησε κανείς.

Όπως κανείς δεν απαντάει στις δεκάδες αξιολογήσεις των χρηστών - επιβατών που ποστάρουν τα σχόλιά τους για τα λίγα δρομολόγια και τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στις μετακινήσεις τους.

Και ξανά ρωτάω: Μουσική στα λεωφορεία πότε θα ακούσουμε;

Γράφει σχετικά ο Γιάννης Καρακατσάνης [johnkarak.gr] 

ΠΗΓΗ: kourdistoportocali.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου