Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Υπόμνημα σωματείου ραδιοταξί Αγρινίου στον Υφυπουργό Μεταφορών

Το Σωματείο Ραδιοταξί Αγρινίου στο πλαίσιο των επαφών πρόσφατα συναντήθηκε με τον Πολιτευτή των ΑΝΕΛ κ. Ευάγγελο Παπαγεωργίου όπου συζήτησαν τρέχοντα ζητήματα του κλάδου αλλά του έδωσαν και γραπτό υπόμνημα προκειμένου να κατατεθεί στον Υφυπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μαυραγάνη.

Στο υπόμνημα αυτό καταγράφονται τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοκινητιστές ΤΑΞΙ στην Αιτωλοακαρνανία και προτείνονται λύσεις για αυτά.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Βλάχος:

«Προσπαθούμε πάντα να ενεργούμε με γνώμονα το καλό του επαγγέλματός μας και να αναδεικνύουμε θέματα που χρειάζονται άμεσης επίλυσης από την κεντρική εξουσία. Ο κλάδος ταλαιπωρείται από σημαντικά προβλήματα και αγωνιζόμαστε για την ανάδειξή και λύση τους ώστε ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής να ασκεί τα καθήκοντα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο .»

Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ, 
Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ένας από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας, με έναν κεντρικό οδικό άξονα 180 χιλιομέτρων που ξεκινά από το Αντίρριο και φτάνει μέχρι λίγο έξω από την πόλη της Άρτας, δρόμος που στη συνέχεια οδηγεί προς τα σύνορα με την Αλβανία. 

Σε αυτό τον δρόμο καθημερινά δραστηριοποιούνται παράνομα δεκάδες αλλοδαπά οχήματα, υποκλέπτοντας έτσι μεταφορικό έργο που από την ισχύουσα νομοθεσία ανήκει στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ και στα 600 και πλέον ΤΑΞΙ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα δημιουργείτε με τις εγκαταλείψεις εδρών αρκετών Ε.Δ.Χ. και την υποκλοπή έργου από κεντρικές έδρες όπως η έδρα του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου. 

Παρόλο που το θέμα των εδρών έχει καθοριστεί με καταλυτική προθεσμία έως 10-06-2012 όπως ο ν.4070 προβλέπει, η τήρηση και η εφαρμογή του δεν μπορεί να ελεγχθεί από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές. 

Πιστεύουμε λοιπόν ότι η λειτουργία μικτών κλιμακίων σε κάθε γραφείο συγκοινωνιών κρίνεται απαραίτητη και θα έλυνε πολλά προβλήματα ενώ θα βοηθούσε τα μέλη μας σε μια ιδιαίτερη δύσκολη περίοδο που με πολύ κόπο και πολλές ώρες εργασίας προσπαθούμε να αντεπεξέλθουμε στις ασφαλιστικές και οικογενειακές μας υποχρεώσεις. .

Η σύσταση και λειτουργία των παραπάνω κλιμακίων μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα που θα προκύπτουν από τις παραβάσεις και τα πρόστιμα που θα διαπιστώνονται σε καθημερινή βάση και χωρίς έτσι να επιβαρύνεται ο κρατικός ή περιφερειακός προϋπολογισμός.

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου