Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Αμβούργο: Τα λεωφορεία που λειτουργούν ως δανειστικές βιβλιοθήκες

Όλοι ξέρουμε πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χρειάζεται να κάνεις μια μεγάλη διαδρομή με το αστικό λεωφορείο, χωρίς να έχεις κάτι μαζί σου ώστε να σε διασκεδάσει και να σου κρατήσει συντροφιά.

Καθημερινά, συναντάμε πολλούς συνανθρώπους μας που μπορεί να διαβάζουν ένα βιβλίο ή να ξεφυλλίζουν ένα περιοδικό, στη διάρκεια του δρομολογίου. Τι συμβαίνει όμως με όλους τους υπόλοιπους που δεν έχουν κάτι να διαβάσουν;

Μία εταιρεία λεωφορείων στο Αμβούργο της Γερμανίας αφουγκράστηκε αυτήν την ανάγκη του επιβατικού κοινού και προχώρησε σε μία πρωτότυπη απόφαση. Σε πολλά από τα λεωφορεία της, εγκατέστησε ράφια, έτσι ώστε οι επιβάτες να μπορούν να δανειστούν βιβλία για να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους.

Το μόνο που έχουν να κάνουν οι επιβάτες, είναι να διαλέξουν ένα αγαπημένο τους βιβλίο απ’ όσα βρίσκονται στα ράφια και να αρχίσουν την ανάγνωση. Μάλιστα, εάν δεν προλάβουν να το ολοκληρώσουν στη διάρκεια της διαδρομής τους, μπορούν να το δανειστούν, να το πάρουν σπίτι τους και από εκεί και ύστερα είτε να το επιστρέψουν στο λεωφορείο, είτε να το ταχυδρομήσουν στο κατάστημα που παρέχει τα βιβλία. 



ΠΗΓΗ: athensvoice.gr



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου