Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Απέραντο πάρκινγκ για ταξί η πλατεία Συντάγματος - Άφαντη η τροχαία!

Απέραντο χώρο στάθμευσης ταξί θύμιζε το βράδυ του Σαββάτου η πλατεία Συντάγματος.

Δεκάδες ταξί είχαν σταθμεύσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κεντρικότερου σημείου της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να μην μπορούν να κινηθούν με ευκολία. Χαρακτηριστική η απουσία της τροχαίας και της δημοτικής αστυνομίας.

Ώρα 01:30 τα ξημερώματα στην πλατεία Συντάγματος, δεκάδες αυτοκινητητιστές ταξί, έχουν αφήσει τα οχήματά τους κατά μήκος της πλατείας, σχηματίζοντας πηγαδάκια. Όποιος ήθελε να κινηθεί προς της Καραγιώργη Σερβίας, θα έπρεπε να το κάνει με μεγάλη προσοχή, καθώς οι οδηγοί ταξί είχαν καταλάβει μεγάλο μέρος του δρόμου.

Όλες οι στάσεις λεωφορείων είχαν καταληφθεί από ταξί. Λίγο μακρύτερα προς την οδό Μητροπόλεως τα πράματα ήταν ακόμη χειρότερα! Οδηγοί ταξί είχαν αφήσει τα οχήματα στη μέση σχεδόν του δρόμου αναμένοντας κάποια κούρσα!

Παντελώς ανύπαρκτη από τους δρόμους της πρωτεύουσας η τροχαία αλλά και η δημοτική αστυνομία, δηλαδή οι πλέον αρμόδιοι για την διαχείριση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης. Η εικόνα του κέντρου πραγματικά προβληματίζει όπως αποδεικνύουν και οι φωτογραφίες. 

ΠΗΓΗ: newpost.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου