Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Οριστικά στο τέλος Μαρτίου σε λειτουργία η Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμώνα

Τέλος και για την τελευταία εκκρεμότητα προχθές στο πεδίο των αυτοκινητόδρομων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ypodomes.com υπεγράφη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και ύστερα από πολύμηνη διαπραγμάτευση το Μνημόνιο Συναντίληψης για την ολοκλήρωση των έργων στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Αυτό σημαίνει ότι κλείδωσε οριστικά για το τέλος Μαρτίου η λειτουργία του τμήματος Ευαγγελισμός - Σκοτίνα. 

Στο μήκους 25χλμ τμήμα θα λειτουργήσει η Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών, μήκους 6χλμ που θα είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια. Θα υπάρχει ακόμα μία Σήραγγα στα Τέμπη 2χλμ αλλά και μία Σήραγγα στην περιοχή του Πλαταμώνα με 3χλμ.

Τα ανοιχτά τμήματα μήκους 14χλμ έχουν σχεδόν πλήρως ολοκληρωθεί, ενώ γίνονται έργα σήμανσης, διαγράμμισης, τοποθέτησης προστατευτικών μπαρών. Το έργο θα ολοκληρωθεί με το "κούμπωμα" του υπό κατασκευή έργου στον Ευαγγελισμό και τη Σκοτίνα. 

Ήδη στην νότια πλευρά, στην περιοχή του Ευαγγελισμού η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με το νέο τμήμα είναι σχεδόν ολοκληρωμένη.

Η παράδοση του τμήματος Ευαγγελισμός - Σκοτίνα θα έχει ευεργετικές επιδράσεις για τους οδηγούς που κινούνται στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη καθώς αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 20 λεπτά η διαδρομή μεταξύ των 2 πόλεων.

Συγκεκριμένα το Αθήνα - Θεσσαλονίκη αναμένεται να διανύεται σε περίπου 4 ώρες και 10 λεπτά ενώ το Αθήνα - Κατερίνη σε 3 ώρες και 30 λεπτά. 

Αντίστοιχα η απόσταση Θεσσαλονίκη - Λάρισα θα καλύπτεται με 1 ώρα και 15 λεπτά ενώ το Θεσσαλονίκη - Λαμία θα διανύεται σε 2 ώρες και 40 λεπτά.

ΠΗΓΗ: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου