Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Επιστήμη και τεχνολογία ταξιδεύουν με το μετρό της Αθήνας

Εντυπωσιακά επιστημονικά πειράματα, καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, διαδραστικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά δρώμενα και πολλές άλλες δραστηριότητες θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του μετρό, την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για την πρωτοβουλία Mind the Lab, μία ολοήμερη ενημερωτική δράση που θα διεξαχθή ταυτόχρονα σε 12 επιλεγμένους σταθμούς του Μετρό στην Αθήνα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και τα οποία σχετίζονται με επιστημονικές δράσεις και τεχνολογικές ανακαλύψεις.

Το Mind the Lab, μία πρωτοβουλία του εκπαιδευτικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Επιστήμη, Κοινωνία - SciCo», απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και γνωστικού υπόβαθρου, που επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας και να μάθουν πώς αυτός επιδρά στην καθημερινότητά τους, φέρνοντας τη γνώση κυριολεκτικά στον δρόμο τους.

Η διάδοση και η επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό κατακτά, τα τελευταία χρόνια, όλο και μεγαλύτερο έδαφος: Science Festivals, Βραδιά του Ερευνητή, διαγωνισμός Famelab, επιστημονικό θέατρο, Stand up Science κ.ά.

«Οι συμμετοχές είναι πολλές παρότι το διοργανώνουμε για πρώτη φορά» δηλώνει στον Αθήνα 9.84 η Ελπινίκη Παππά βιολόγος και Project manager του οργανισμού προσθέτοντας ότι «συμμετέχουν ερευνητικά ιδρύματα, εταιρείες που ασχολούνται με τεχνολογίες αιχμής, σχολεία δημόσια και ιδιωτικά»

Όλοι οι φορείς θα παρουσιάζουν την επιστημονική τους γνώση με τρόπο κατανοητό, ελκυστικό και ψυχαγωγικό. 

«Οι μαθητές των σχολείων θα δείξουν στο κοινό πειράματα φυσικής π.χ. πως ο ήχος που ακούμε στην πραγματικότητα είναι ένα κύμα, έτσι χρησιμοποιώντας μία συσκευή θα μπορέσουμε όχι μόνο να ακούσουμε τον ήχο αλλά και να τον δούμε, ή το Πείραμα του Ερατοσθένη, που είναι η μέτρηση τηε περιμέτρου της γής» αναφέρει η κ.Παππά

Η πρωτοβουλία "Mind the Lab"πραγματοποιείται σε συνεργασία με το British Council και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Υποτρόφων Ωνάση και του The People’s Trust.

Το Mind the Lab υπόσχεται να αποκαλύψει την επιστήμη που κρύβεται πίσω από τις καθημερινές μας δραστηριότητες. 

Έτσι όσοι βρεθείτε ή επισκεφθείτε Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου από τις 08.00 το πρωί έως τις 10.00 το βράδυ τους σταθμούς του Μετρό: Εθνική Άμυνα, Άλιμος, Ελληνικό, Πειραιάς, Σύνταγμα, Αγ. Μαρίνα, Ανθούπολη, Κεραμεικός, Αγ. Αντώνιος, Αγ. Δημήτριος, Ευαγγελισμός, Δουκίσσης Πλακεντίας θα παρακολουθείσετε επιστημονικά πειράματα, διαδραστικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Η καινοτόμα αυτή δράση πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Φιλοδοξία των διοργανωτών είναι το «Mind the Lab» να αναπτυχθεί και να ταξιδέψει μελλοντικά σε όλους τους σταθμούς του κόσμου.

Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «SciCo» (από το Science Communication) έχει στόχο την επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων, ιδρύθηκε το 2008 και στελεχώνεται από επιστήμονες, ακαδημαϊκούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την επιστήμη πίσω από την καθημερινότητά μας. Η SciCo λειτουργεί ως κοινωνική επιχείρηση.

ΠΗΓΗ: athina984.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου