Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ο Γ. Μπουτάρης θέλει να πάρει δάνειο για να προμηθεύσει ηλεκτρονικά λεωφορεία τον νέο φορέα συγκοινωνιών

Ο Χρήστος Σπίρτζης, μίλησε στο ραδιόφωνο Alpha 989 για τα δημόσια έργα. Ανάμεσα στα θέματα που ανέφερε, ήταν και ο νέος «ΟΑΣΘ» αλλά και το Μετρό Θεσσαλονίκης. 

Ο υπουργός αποκάλυψε πως ο κάθε δήμαρχος της Θεσσαλονίκης θα παρέχει και κάτι διαφορετικό στον νέο φορέα. Ο Γιάννης Μπουτάρης, σύμφωνα με τον Χρήστο Σπίρτζη, σκέφτεται να πάρει δάνειο για να προμηθευτεί ηλεκτρονικά λεωφορεία.

«Αυτό που σχεδιάσαμε είναι να γίνουν δύο νέοι δημόσιοι φορείς στη Θεσσαλονίκη. Ο ένας θα είναι ο φορέας που θα ελέγχει και θα σχεδιάζει τις μεταφορές και ο δεύτερος θα έχει το λειτουργικό κομμάτι και των αστικών συγκοινωνιών και του Μετρό» αναφέρει για την τους φορείς που θα δημιουργηθούν για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη. 

Ενώ, συνέχισε λέγοντας: «δεν έχουμε την διάθεση να χαθεί καμία θέση εργασίας. Θα είναι μια άλλη Θεσσαλονίκη όταν διασφαλίσουμε να έχουμε ποιοτικότερες συγκοινωνίες στην πόλη. 

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, κ Μπουτάρης θέλει να συμμετέχει και ίσως να πάρει και δάνειο ο δήμος για να προμηθευτεί ηλεκτρονικά λεωφορεία ενώ και άλλοι δήμοι θέλουν να συνεισφέρουν με οικόπεδα για τα αμαξοστάσια».

Συνολικά πάντως για τις συγκοινωνίες ο υπουργός εκτίμησε πως: «το λεωφορείο δεν αγαπά τους Θεσσαλονικείς ή μάλλον ο ΟΑΣΘ δεν τους αγαπά. Το κλίμα στην Θεσσαλονίκη (υγρασία) επηρεάζει τους οδηγούς στην Θεσσαλονίκη» σχολίασε αστειευόμενος.

Ο κ. Σπίρτζης επανέλαβε πως «το 2019 θα υπάρχει Μετρό στη Θεσσαλονίκη καθώς την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η διάνοιξη της πρώτης σήραγγας. Είναι προφανές ότι το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και στα τέλη του 2019 αρχές του 2020 θα έχουμε ολοκληρωμένο και το έργο και την επέκταση στην Καλαμαριά». 

ΠΗΓΗ: seleo.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου