Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Λονδίνο: «Καμπάνα» σε χούλιγκαν που έσπρωξε άνθρωπο στις ράγες του μετρό

Το περιστατικό που έλαβε χώρα σε σταθμό του μετρό στο Λονδίνο τον Ιούνιο του 2016 είχε κάνει τον γύρο του κόσμου. Ένας άνδρας έσπρωξε έναν άλλο στις ράγες του μετρό. 

Η όλη σκηνή είχε καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας του σταθμού. Τα πλάνα οδήγησαν και στην άμεση σύλληψη του δράστη, του 32χρονου Κρίστοφερ Κόουλ, πρώην οικονομικού αναλυτή και χούλιγκαν.

Ο Κόουλ, όντας μεθυσμένος, ενοχλούσε διάφορους επιβάτες στο μετρό την επίμαχη μέρα. Τότε ο 21χρονος Πολωνός, Ντέιβιντ Πιέτρατσεκ, αποφάσισε να αντιδράσει κάνοντας κεφαλοκλείδωμα στον ενοχλητικό Άγγλο. Μετά από λίγα λεπτά, ο Κόουλ περίμενε στην πλατφόρμα τον νεαρό Πολωνό και με μία γρήγορη κίνηση τον έσπρωξε μέσα στις ράγες. Ο Πιέτρατσεκ σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τις λαστιχένιες σόλες των παπουτσιών του και τα γρήγορα αντανακλαστικά του.

Όλα τα παραπάνω έγιναν γνωστά στην ακροαματική διαδικασία όπου ο Κόουλ προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς οι δικαστές τον τιμώρησαν με ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Αυτό που δεν ήταν γνωστό ήταν το κίνητρο του δράστη, ο οποίος ήθελε να σώσει την ποδοσφαιρική «υπόληψη» της πατρίδας του μετά τα επεισόδια και τους ξυλοδαρμούς που είχαν δεχτεί Άγγλοι από Ρώσους χούλιγκαν στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Euro 2016. Η λεπτομέρεια είναι πως ο Πιέτρατσεκ είναι Πολωνός… 

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου