Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Μ. Βρετανία: Άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια έχουν προτεραιότητα έναντι όλων στα λεωφορεία

Οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα που μετακινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο θα έχουν στο εξής προτεραιότητα στα λεωφορεία και οι μητέρες με μωρά σε καρότσι θα πρέπει να τους κάνουν χώρο, σύμφωνα με δικαστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας.

Αυτό σημαίνει, εξηγεί η Daily Mail, πως οι οδηγοί θα πρέπει να αναγκάζουν τους υπόλοιπους επιβάτες να απομακρύνονται από το σημείο που προβλέπεται για επιβάτη με αναπηρία.

Προηγουμένως η περιοχή ήταν διαθέσιμη για όποιον ανέβαινε πρώτος στο λεωφορείο και τη μοιράζονταν άνθρωποι σε αμαξίδια, μητέρες με παιδιά σε καρότσια και ηλικιωμένοι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Doug Paulley από το Γιορκσάιρ, που χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε λεωφορείο της εταιρείας FirstGroup που είχε την επισήμανση «Παραχωρήστε αυτή τη θέση σε άτομο με αμαξίδιο εάν χρειαστεί».

Στον προβλεπόμενο χώρο όμως βρισκόταν ήδη μια γυναίκα με το μωρό της κοιμισμένο στο καρότσι του, η οποία αρνήθηκε να μετακινηθεί όταν της το ζήτησε ο οδηγός. Έτσι ο Paulley έμεινε στη στάση.

Με δεκάδες άλλους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να τον επευφημούν ο Paulley βγήκε από το δικαστήριο δηλώνοντας πανευτυχής. «Ήταν ένας μεγάλος αγώνας» τόνισε χαρακτηρίζοντας τη δικαστική απόφαση «σημαντική πολιτιστική αλλαγή».

Η υπόθεση ξεκίνησε από το δικαστήριο του Λιντς που δικαίωσε τον Paulley έναντι της FirstGroup. Ανατράπηκε όμως η απόφαση στο Εφετείο και έτσι ο Paulley έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου