Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Ιόνια Οδός: Ικανοποίηση αλλά και γκρίνια έφερε το τμήμα Κουβαράς - Αμφιλοχία

Με ικανοποίηση αλλά και γκρίνια ξεκίνησε η λειτουργία του τμήματος Κουβαράς - Αμφιλοχία στην Ιόνια Οδό. Ικανοποιημένοι είναι οι οδηγοί που χρησιμοποιούν το τμήμα από/προς την Ήπειρο που είδαν τις διαδρομές τους να συντομεύουν κατά περίπου 20 λεπτά. 

Πρόκειται για μία από τις μεγάλες διαφορές καθώς και το γεγονός ότι διπλασιάστηκε η ικανότητα κίνησης των αυτοκινήτων όπως και το γεγονός ότι επιπλέον υπάρχει ΛΕΑ για οτιδήποτε χρειαστεί. Επίσης δεν υπάρχουν ισόπεδοι κόμβοι, άρα οι μετακινήσεις είναι ιδιαίτερα ασφαλείς.

Ικανοποιημένοι είναι όμως και στην Αμφιλοχία καθώς το όνειρο της παράκαμψης της πόλης που υπέφερε εδώ και πολλά χρόνια από την κίνηση που καθήλωνε την πόλη ενώ το καλοκαίρι δημιουργούνταν τεράστιες ουρές. Αυτό πλέον είναι παρελθόν καθώς η Ανατολική Παράκαμψη Αμφιλοχίας που προσφέρει η Ιόνια Οδό, λύνει κατά το ήμισυ την "πολιορκία" της πόλης.

Από την άλλη πλευρά, η μη λειτουργία των ανισόπεδων κόμβων έχει δημιουργήσει παράπονα και γκρίνια στους κατοίκους του Αγρινίου αλλά και των περιοχών δυτικά της Αμφιλοχίας που χρειάζεται να κάνουν μεγάλη παράκαμψη.

Ειδικά για την περίπτωση του Αγρινίου ουσιαστικό κέρδος δεν υπάρχει όσο δεν λειτουργεί ο Ανισόπεδος Κόμβος Κουβαρά.

Από την πλευρά του Παραχωρησιούχου έχει λεχθεί ότι είναι μία προσωρινή όχληση που θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες ακόμα καθώς και οι 3 Ανισόπεδοι Κόμβοι πρόκειται να λειτουργήσουν σταδιακά μέχρι τον Φεβρουάριο και καταβάλλεται προσπάθεια για την όσο πιο σύντομη ολοκλήρωση και απόδοση τους στους οδηγούς.

ΠΗΓΗ: Νίκος Καραγιάννης - ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου