Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

20 εκατ. δολ. θα καταβάλει η Uber, για την παραπλάνηση οδηγών της

Παραπλάνησε τους οδηγούς με τους οποίους συνεργάζεται και τώρα το πληρώνει. 

Ο λόγος για την Uber, η οποία καλείται να πληρώσει το ποσό των 20 εκατ. δολ., καθώς η αμερικανική αρχή FTC διαπίστωσε ότι η εταιρεία παραπλάνησε συνεργαζόμενους οδηγούς, σε σχεδόν 20 πόλεις, για τα πιθανά κέρδη που θα μπορούσαν να αποκομίσουν.

Σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», η Uber ισχυριζόταν ότι το μέσο ετήσιο εισόδημα των οδηγών θα ήταν, για παράδειγμα, άνω των 90.000 δολαρίων στη Νέα Υόρκη και των 74.000 δολ. στο Σαν Φρανσίσκο.

Η FTC ισχυρίζεται ότι ένα ποσοστό μικρότερο του 10% των οδηγών σε συγκεκριμένες περιοχές έβγαλε αυτά τα χρήματα.

Παράλληλα, η αμερικανική αρχή αναφέρει ότι η Uber δεσμεύθηκε να προσφέρει στους οδηγούς τις καλύτερες διαθέσιμες επιλογές χρηματοδότησης, προκειμένου να αποκτήσουν ή να ενοικιάσουν αυτοκίνητο. 

Ωστόσο, τα επιτόκια που έλαβαν ήταν χειρότερα από εκείνα που ήταν διαθέσιμα σε καταναλωτές με ίδια βαθμολογία πιστοληπτικής ικανότητας.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο, εταιρείες όπως η Uber, η Instacart Inc. και η TaskRabbit Inc. δαπάνες όπως η ασφάλεια και η συντήρηση του αυτοκινήτου, καθώς και τα καύσιμα τα φορτώνουν στον εργαζόμενο με αντάλλαγμα το ευέλικτο ωράριο εργασίας. 

ΠΗΓΗ: metaforespress.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου