Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Θεσ/κη: Συνελήφθησαν έξι πορτοφολάδες σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ

Την κλοπή πορτοφολιών εντός αστικού λεωφορείου απέτρεψαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσ/κης, στο πλαίσιο εντατικοποιημένων και στοχευμένων δράσεων που υλοποιούνται εν όψει εορτών, προχωρώντας στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη έξι επίδοξων πορτοφολάδων.

Συγκεκριμένα, τις πρωινές ώρες της Τρίτης, έξι αλλοδαποί -ηλικίας από 41 έως 70 ετών- εκμεταλλευόμενοι συνθήκες συνωστισμού σε αστικό λεωφορείο, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν το πορτοφόλι ηλικιωμένου επιβάτη, πλην όμως έγιναν άμεσα αντιληπτοί και συνελήφθησαν. 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και επιτήρησης των δραστών, διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσαν οργανωμένα και έχοντας αναλάβει συγκεκριμένους ρόλους, προκειμένου να επιτύχουν τον στόχο τους, χωρίς να κινήσουν υποψίες.

Δύο εκ των δραστών προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διαφύγουν, ενώ σε έλεγχο που έγινε στους έξι άνδρες διαπιστώθηκε ότι ένας εξ αυτών κατείχε ναρκωτικά δισκία. 

Παράλληλα, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο 41χρονος είχε παραβιάσει περιοριστικό όρο μετά την αποφυλάκισή του από Γενικό Κατάστημα Κράτησης όπου βρισκόταν για παρόμοια αδικήματα.

Από την κατοχή τους κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 448 ευρώ, σχετιζόμενο με την παράνομη δραστηριότητά τους, ενώ σημειώνεται ότι οι εν λόγω άνδρες είχαν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για συναφή αδικήματα.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό και προς αποφυγή τυχόν περιπτώσεων κλοπής τσαντών ή πορτοφολιών, εν όψει και των εορτών των Χριστουγέννων, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης δίνει τις εξής συμβουλές:
  • Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.
  • Προστατέψτε ιδιαίτερα τις τσάντες και τα πορτοφόλια, σε χώρους με συνωστισμό, όπως στάσεις αστικών λεωφορείων, αστικά λεωφορεία, λαϊκές αγορές, καταστήματα με πολύ κόσμο, κεντρικούς δρόμους αγοράς κ.λπ.
  • Μη βάζετε τα πορτοφόλια σε εξωτερικές τσέπες ή στην πίσω τσέπη του παντελονιού.
  • Για κανέναν λόγο μην αφήνετε ανοιχτές τις τσάντες.
  • Μην αφήνετε τις τσάντες έξω από δοκιμαστήρια καταστημάτων ρούχων.
  • Μην αφήνετε τις τσάντες σε διπλανές καρέκλες ή τραπέζια καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου