Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Το πόρισμα της Τροχαίας αλλά και η έρευνα της ΟΣΥ, θα ρίξουν φως στα αίτια του δυστυχήματος με το αστικό λεωφορείο

Το πόρισμα της Τροχαίας αλλά και η έρευνα που θα διενεργήσει η ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες) αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια του δυστυχήματος με το αστικό λεωφορείο χθες στον Πειραιά, που ακυβέρνητο παρέσυρε ηλικιωμένο άνδρα τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Όλα ξεκίνησαν όταν χθες το μεσημέρι συγκρούστηκαν δύο ΙΧ στη συμβολή των οδών Φωτίου Κορυτσάς και Ασκληπιού.

Ο οδηγός του λεωφορείου που εκτελούσε δρομολόγιο της γραμμής 915 σταμάτησε το όχημα και κατέβηκε για να δει εάν μπορεί να περάσει. Μαζί του κατέβηκαν και οι επιβάτες.

Ωστόσο λίγο μετά το λεωφορείο άρχισε να κατηφορίζει ακυβέρνητο, παρασύροντας τον ηλικιωμένο άνδρα και προκαλώντας ζημιές σε περίπου 10 ΙΧ.

Συνάδελφοι του οδηγού, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη, επισημαίνουν ότι πρόκειται για έμπειρο οδηγό, ενώ πηγές της εταιρείας σημειώνουν ότι τα λεωφορεία διαθέτουν δύο «χειρόφρενα», το κλασικό αλλά και ένα ηλεκτρόφρενο, το οποίο ενεργοποιείται αυτόματα με το άνοιγμα των θυρών ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να ξεκινήσει ενώ βρίσκεται σε στάση.

Αν και τα προβλήματα με τον στόλο των λεωφορείων και τη συντήρησή τους είναι πολλά, κανείς δεν μπορεί να πει πριν ολοκληρωθούν οι έρευνες εάν το δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή τεχνική βλάβη.

Η ΟΣΥ, πάντως, σε χθεσινή της ανακοίνωση σημειώνει ότι «η εταιρεία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και αναμένει τα αποτελέσματα του ελέγχου, των συνθηκών του δυστυχήματος από τις αστυνομικές Αρχές και τα πορίσματα από τους ειδικούς εμπειρογνώμονες», ενώ τονίζεται ότι «στο όχημα είχαν γίνει όλοι οι προβλεπόμενοι τεχνικοί έλεγχοι».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου