Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Αχαΐα: Ξεκινά από την Τετάρτη η μεταφορά των μαθητών με ταξί

Την έναρξη των δρομολογίων ταξί για τη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία τους, από την προσεχή Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Πατρών και Περιχώρων «Ο Άγιος Χριστόφορος». Σε ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρονται τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα με πρωτοβουλία του Σωματείου σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, για το θέμα των εκκρεμών δρομολογίων μεταφοράς μαθητών, τα οποία δεν εκτελούνται και βρίσκονται ακόμη σε διαδικασίες ανάθεσης μέσω διαγωνισμών.

Λόγω του ότι διαδικασίες αυτές είναι χρονοβόρες, γραφειοκρατικές και σκοντάφτουν στην πολυνομοθεσία, δεν προβλεπόταν να ξεκινήσουν τα δρομολόγια αυτά νωρίτερα από 2 μήνες, με αποτέλεσμα μαθητές κυρίως ειδικών σχολείων να μένουν εκτός αιθουσών τις περισσότερες μέρες και να ταλαιπωρούνται και αυτοί και οι οικογένειές τους.

Κατά τη διάρκεια τη σύσκεψης και μετά από εισήγηση του Σωματείου, αποφασίστηκε να ακολουθηθούν πιο ευέλικτες και γρήγορες διαδικασίες πάντα βάση των δυνατοτήτων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία που διέπει τη μεταφορά μαθητών και να ξεκινήσει άμεσα η εκτέλεση των δρομολογίων .

Στα πλαίσια αυτά ενημερώνουμε όλους τους ενδιαφερόμενους (γονείς, μαθητές, μεταφορείς, Δ/ντές Σχολείων) ότι την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου ξεκινάμε την εκτέλεση των δρομολογίων αυτών.

Οι μεταφορείς θα ενημερωθούν από το προεδρείο του Σωματείου και στη συνέχεια καλούνται να ενημερώσουν τους γονείς και τους μαθητές έτσι ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και οι μαθητές να προσέρχονται στο σχολείο τους κανονικά.» 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου